20 Eylül 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Jandarma ve Emniyet teşkilatı filolarına bugün itibariyle tam 7 bin 204 yeni araç eklendi. Güne damga vuran ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın törendeki konuşması oldu. İlk olarak, Türkiye'nin terörle mücadele konusundaki başarısına ardından da bölgede tırmanan gerilime değindi. Sözlerinin adresi belliydi! "Vadedilmiş topraklar hayali kuranlar, bizden rahatsız oluyorlar" dedi. İsrail'in, Lübnan'a düzenlediği siber saldırıları örnek göstererek 'güvenlik' konusunun altını çizdi cumhurbaşkanı.. Savunma Sanayii'nde bağımsızlığın önemine şu sözlerle vurgu yaptı. "Türkiye'nin huzurundan en ufak bir taviz veremeyiz!"

**

CHP'de halef selef genel başkanların yanı sıra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları arasındaki gizli savaş da yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor. En son tüzük kurultayında kameralar önünde gerilim yaşayan Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, satır aralarında birbirlerini eleştirmeyi sürdürüyor. İmamoğlu "Yüzüme sert baktın zamanı değil" diyerek Mansur Yavaş'ı hedef alırken Yavaş'tan da İmamoğlu'na adaylık meselesiyle ilgili gözdağı geldi.

**

Gazze'de taş üstünde taş bırakmayan İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cenazesine bile saygı duymuyor artık. Artık haberlerde geniş yer bulamasa da, bir naaşın çatıda tekmelendiği görüntü dünyanın büyük tepkisini çekti. Netanyahu'nun talimatıyla namlular şimdi Lübnan'a çevrili. Akşam saatlerinde, Hizbullah lideri Nasrallah'ın açıklamaları sırasında işgal ordusunun jetleri de havalandı. Sadece 20 dakikada Lübnan toprakları 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen en yoğun bombardımanı yaşadı. Hizbullah, bu gözdağına 170 füzeyle karşılık verdi.

**

Türkiye, savunma sistemlerini tüm senaryoları dikkate alarak geliştiren ülkelerin başında geliyor. ASELSAN da önemli çalışmalar yapıyor. Bir de görüntü paylaşıldı bununla ilgili. ASELSAN'ın paylaştığı o videoda, önümüzdeki yıllarda bizleri nelerin beklediğine dair önemli ipuçları var.

**

Kurduğu sahte fonla futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırmakla suçlanan eski banka şube müdürü Seçil Erzan, bir kez daha hakim karşısına çıktı. Savunmasını yaparken bir de itiraf geldi Erzan'dan. Ünlü teknik direktör Fatih Terim'den aldığı paralarla başkalarından aldığı paranın faizini ödediğini anlattı. Erzan'a, Terim'in verdiği ifadenin doğruluğu da soruldu.

**

8 yaşındaki Narin Güran'ı kim, neden ve nasıl öldürdü? Soruşturmada 12 tutuklu sanık var ama bu sorular hala yanıt bekliyor. Narin'in mezarıysa ziyaretçi akınına uğruyor. Katledilen kız çocuğu için dua eden herkesin tek dileği suçluların bulunup ceza alması.

**

Ezeli rakipler Trendyol Süper Lig'in 6'ncı haftasında oynanacak maçta karşı karşıya geliyor! Fenerbahçe-Galatasaray, yarın akşamki dev derbide kozlarını paylaşacak. Ancak, karşılaşmayı tribünde izlemek isteyen taraftarlar hayal kırıklığı içinde. Çünkü biletler karaborsaya düştü ve 750 bin liralara dayanan rakamlar cep yakıyor.

**

Yumurtaların üzerinde eklenen rakam uygulaması yaklaşık 7 yıldır var. 0'dan 3'e kadar olan numaralarla tavuğun yetiştirilme metodunu anlayabiliyoruz. Ancak son zamanlarda 2 ve 3 numaralı yumurtaların sağlığa zararlı olduğu iddiaları gündeme geldi. İlaçlı yumurta olduğu öne sürüldü. Peki hangi numaralı yumurta nerede ve nasıl üretiliyor?

**

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle taksilerde panik butonu ve güvenlik kamerası sistemi zorunlu hale geldi. Panik butonu sayesinde herhangi bir tehlike anında taksi şoförü saniyeler içinde yardım isteyebilecek. Ankara'da taksilerin yüzde 60'ına bu sistem kuruldu. Peki panik butonu nasıl kullanılacak?

**

Tehlikenin adı; gazlı içecek. Sıklıkla tüketildiğinde ölümcül sonuçlar doğurabiliyor. Uzmanlar bakın ne diyor?

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN