6 Eylül 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yeni eğitim - öğretim yılının açılış törenine katıldı. Törende, anne-babalar ve eğitimcilere önemli uyarılar yaptı. Erdoğan'ın dikkat çektiği konu; sosyal medyaydı. "Gençlerimizi adeta zehirliyor" dedi. Sanal alemdeki tuzaklarla ilgili, anne-babalar ve eğitimcilere çağrı yaptı. Yasal düzenlemelerin de hayata geçirileceğini söyledi.

**

Hindistan'dan Almanya'ya giden bir uçak, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı. Bomba alarmı nedeniyle Erzurum havalimanında geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda. Havalimanına çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Uçakta bomba alarmına ilişkin ilk açıklama ise; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi'den geldi. Çiftçi, ihbarın havada yapıldığını bir yolcunun peçeteye 'uçakta bomba var' yazdığını söyledi. Uçaktaki 247 yolcu ile mürettebatın tahliye edilmesinin ardından arama işlemi başlatıldı.

**

Cumhuriyet Halk Partisi'nde aylardır merakla beklenen tüzük kurultayı bugün başladı. Hava oldukça gergindi. Genel başkan Özgür Özel kürsüde, uzun bir konuşma yaptı. Parti içi muhalefete gözdağı verdi. Hatta Özel, önceki konuşmalarının aksine parti ile yollarını ayıran eski isimlere bu kez, CHP'nin kapılarını kapattı. CHP lideri, en büyük desteği Ekrem İmamoğlu'na verirken, tüzük kurultayında hamleler yapması beklenen Kemal Kılıçdaroğlu ise; bugün salonda yoktu.

**

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi tüzük kurultayında yoktu. Olmama sebebi gün içinde ortaya çıktı. Tüzük taslağının kendisine son anda iletilmesine tepki gösteren CHP'nin eski lideri, "Kızgınım" ifadelerini kullandı. Kongreyi takip eden atv Haber, onun yokluğunu Ekrem İmamoğlu'na sordu. İşte, CHP kurultayından atv kamerasına yansıyan detaylar.

**

İstanbul'da trafiğin en yoğun olduğu zaman, sabah ve akşam saatleri. Bu sabah o yoğunluk, her zamankinden kat be kat fazlaydı. Seyir halindeki metrobüslerden biri yandı. Sadece metrobüs trafiğini değil, D-100 karayolundaki akışı da etkiledi.

**

Bugün 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarının 17. günü. İki ayrı ekip, kaybolduğu günden öncesini ve sonrasını detaylı bir şekilde araştırıyor. Görgü tanıklarının ifadeleri, Narin'in kaybolmadan önce mahallenin farklı noktalarında bulunduğunu ortaya çıkardı. En son bir arkadaşıyla karşılaşmış, kendisiyle oynamak isteyince "çok yorgunum" demişti. Sonrasında da sırra kadem bastı.

**

Acının diyarı Şanlıurfa'daki tarlalarda, hummalı bir telaş var bugünlerde. Telaşın adı ise; isot. Kırmızı altın diye de bilinen kentin tescilli ürünü isotta eylül ayı olmasına rağmen kavurucu sıcakta hasat sürüyor.

**

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yemek bulmak için evlerin bahçelerine ayı inmişti. O davetsiz misafir, aç kalınca yeniden şehre indi. Bu kez adresi bir restorandı.

**

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü var. Çokça tartışılan bir görüntü. Ortalama bir hızla ilerleyen sürücü, 240 kilometre hızla giden bir aracın önüne, kontrolsüzce geçiyor o görüntüde. Tartışmanın başlangıç noktası da burası. Ama tartışılacak olan sadece bu değil. Çünkü, kural ihlali yapan sadece o sürücü değil. Bakın bu sorumsuzluğu sürüş uzmanları bakın nasıl yorumluyor?

**

53 yaşındaki Mehmet Yörük, Osmaniye'deki evinde fenalaşıp hayatını kaybetmişti. Cinayete kurban gittiği ise; kendisini aldatan eşinin Müge Anlı'nın programında yaptığı itirafla ortaya çıkmıştı. Şimdi, katil zanlısı sevgilinin, kendi karısını da öldürmüş olabileceği şüphesi gündemde.

**

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, Türkiye'den gelen vize taleplerini büyük oranda reddediyor. Turist, öğrenci, akraba ziyareti bile ayırt etmiyorlar. Olay artık iş insanlarına kadar uzandı. Son olarak Almanya'daki fuara gitmek isteyen iş adamları, binlerce Euro masraf yaparak Köln'deki dış ticaret fuarından stant kiraladı. Ürünlerini de gönderdi. Ama Almanya onlara vize vermedi. Stantların başında eş-dost-akrabalar durdu.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN