7 Eylül 2024, Cumartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'deydi bugün. 21'inci İmam Hatipliler Kurultayı'nda konuştu. Teğmenlerin, Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki kılıçlı gösterisi gündemindeydi. Erdoğan "Gerekli araştırma yapılıyor" diyerek, başladı sözlerine. Tepkisini de işte bu cümleyle gösterdi. "Bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Süratle temizlenmesi için gerekli adımları atıyoruz." dedi.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'de İsrail askerleri tarafından katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'yle ilgili sözleri önemliydi. Sadece ortak tavır çağrısı yapmadı; "İsrail hesap verecek" dedi.

26 yaşındaki Eygi, hem Türk hem de Amerikan vatandaşıydı ve Filistinlilere destek olmak için oradaydı. Batı Şeria'daki protestolarda, keskin nişancıların ateşiyle katledildi. Katliama tanıklık edenler, sadece İsrail'e değil, soykırıma açıkça destek olan Amerika'ya da tepki gösterdi.

**

CHP'de gergin bir atmosferde başlayan tüzük kurultayına parti içi çekişmeler damga vurdu. Genel Başkan Özgür Özel, eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da tüzüğe katkı yaptığı mesajını vermişti kürsüden. Kılıçdaroğlu tarafından yalanlandı bu açıklama. Kılıçdaroğlu, "Kızgınım çünkü kimse bana ne düşündüğümü sormadı" dedi. Kılıçdaroğlu'nun kurultay salonunda olmaması delegeler arasındaki gerilimi de tırmandırdı.

**

Ödenmeyen borçlar yüzünden icralık olan CHP'li belediyelere bir yenisi daha eklendi. İki milyar lirayı aşkın borcu olan Bodrum Belediyesine ait bin 800 gayrimenkule haciz geldi.

**

Polat ailesinin yargılandığı davada, tutuklu sanık kalmaması, son 24 saatin en çok konuşulan başlıkları arasında. Kara para aklamakla suçlanan Dilan-Engin Polat çifti, tahliye edildi. Tutuksuz yargılanacaklar. Ancak çift, davadan beraat etmişçesine paylaşımlar yaptı. Büyük tepki çekti bu tavır. Adalet Bakanı'nın da gündemindeydi konu. "Yargı, önünde sonunda en doğru kararı verecektir" dedi.

**

Fotoğrafçı Ömer Melih Demirbaş, hayranlıkla görüntülediği doğada kendisine bir de dost buldu. Yanına yaklaşan tilkiyi elleriyle besledi, sonra da düzenli olarak ziyaret etmeye başladı. Hatta seslenebilmek için bir de isim koydu tilkiye.

**

Rize'de çay hasadında son sürüm toplanıyor. Mayıs'ta başlamıştı hasat. Bitmek üzere şimdilerde.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan İstanbul'daki koruyucu aileler ve çocuklarıyla bir araya geldi. 2002 yılından bu yana, koruyucu ailede olan çocukların sayısının 10 bini aştığını duyurdu. Erdoğan, Gazze'de kimsesiz kalan çocukları da unutmadı.

**

Mini mini birler başlasa da eğitim öğretim yılı tam olarak pazartesi başlıyor ve bugünler de tam anlamıyla velilerin hazırlık telaşıyla geçiyor. Öğrenci alışverişlerindeki en önemli kalemlerinden biri de üniforma. Okul kıyafetleri, geçen seneye göre ortalama yüzde 50 artmış durumda. Ama iş, özel okullara gelince bu zam inanılmaz boyutlara ulaşıyor.

**

Elimizin altındaki teknoloji, doğru kullanılmadığında olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Özellikle de çocuklar için. Okulların açılmasına bir gün kala, bir kez daha gündeme geldi konu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, dün anne babalar ve eğitimcilere bu konuda çağrı yapmıştı. Peki çocukları ekrandan uzaklaştırabilmenin yolu ne? Bu süreç, en sağlıklı şekilde nasıl yönetilir? Uzmanına sorduk.

**

Biri bizi dinliyor olabilir mi? Zaman zaman birçoğumuzun aklına geliyor bu soru. Çünkü, sohbetimizde geçen konular bile, cep telefonu uygulamalarımızda, aynı anda karşımıza çıkıyor. Bu bile yetiyor aslında dinlendiğimizi anlamaya. Uzmanlar bunun kullandığımız programlara verdiğimiz izinlerle mümkün olduğunu ve engellemenin yolunun çok basit olduğunu söylüyor.

**

Gazeteci Reha Muhtar, evinde talihsiz bir kaza geçirmiş ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Entübe edilen usta isimden iyi haber geldi. Reha Muhtar uyandırıldı. Genel sağlık durumunun da her geçen dakika, iyiye gittiği açıklandı.

**

Mehmet ve Hülya Kalabas çifti, Esra Erol'da programına 12 yaşındaki kızlarının kaçırıldığı iddiasıyla başvurmuştu. Küçük kız bulunduktan sonra, çiftle ilgili birçok farklı suçlama gündeme geldi. Son programda ise; o iddialara yenileri eklendi. Dedenin anlattıkları akıl almazdı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN