10 Eylül 2024, Salı 19:00

atv Ana Haber

Günün manşetinde yine Diyarbakır'da katledilen 8 yaşındaki Narin var. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha cinayetin aydınlatılması için tüm imkanların seferber edildiğini söyledi. "Konunun bizzat takipçisi olacağım" dedi. Anne baba ve iki abinin de aralarında olduğu 24 şüphelinin ise gözaltı süresi uzatıldı. Çarpraz sorguları sürüyor. Tutuklu amcanın da çelişki dolu ifadesi ortaya çıktı bugün. O ifadede bazı sorulara yanıt vermemesi de ayrıca dikkat çekiyor. Köy ise adeta suskunluğa gömülmüş durumda.

**

Minik Narin dün defnedildi. Normalde kendi köyünde kılınması gereken cenaze namazı komşu köyde kılındı. Soruşturmada komşu köyler de dahil 267 kişinin ifadesi alındı. Tüm bu olaylar yaşanırken herkesin asıl merak ettiği nokta ise köydeki ölüm sessizliğinin nedeni. Köydekiler aslında her şeyi biliyor ancak susuyor iddiası herkesin dilinde. Uzmanlar, bu sessizliğin psikolojik ve sosyolojik tahlilini atv haber mikrofonuna yaptı.

**

Acı haber dün Irak'ın kuzeyinden gelmiş teröristlerle girilen çatışmada üsteğmen Ömer Fatih Ayar şehit düşmüştü. Şehit üsteğmenin daha 10 gün önce terfi ettiği öğrenildi. Memleketi Trabzon'da dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

**

atv'nin reyting rekorları kıran Kuruluş Osman dizi seti yeni sezon öncesinde konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Dizinin en büyük hayranlarından biri olan Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov da ziyaretçiler arasına katıldı.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan genişletilmiş il başkanları toplantısına başkanlık etti bugün. CHP'ye eleştirileri vardı. Sokak röportajında Türk milletine hakaret içeren sözleri nedeni ile tutuklanıp sonra serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu'nun Özgür Özel'in yanına oturtulup protokolde ağırlamasını hatırlattı, "CHP liderinin millete özür borcu var" dedi. Erdoğan İzmir Körfezi için de konuştu; "İzmir'de değil insanlar balıklar bile nefes alamıyor" cümlesini kurdu.

**

CHP'de sancılı kurultay süreci bitti bitmesine ama parti içindeki gizli savaş sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun kurultaya katılmayarak genel merkeze bayrak açtığı yorumları artık yüksek sesle dile getiriliyor. Tam da bu aşamada Kılıçdaroğlu "iletişim ofisi" adı ile yeni bir sosyal medya hesabı açtı. Günlük programlarını oradan duyuruyor. Tabii Özgür Özel cephesi de boş durmuyor. İşte muhalefet kulislerinden son haberler.

**

İzmir Körfezi'nde binlerce balığın ölümüyle ilgili yapılan incelemeler tamamlandı. Hatırlarsanız İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, o balıkların gemilerle körfeze getirildiğini iddia etmişti. Ama müfettişlerin yaptığı analize göre körfezdeki kirlilik, normalin 50 kat üstünde çıktı. Bakanlık, İzmir su ve kanalizasyon işletmesine 1 milyon 800 bin lira ceza kesti.

**

Küçük Ayda, 30 Ekim 2020'de, İzmir'de meydana gelen depreminin mucize isimlerinden biriydi. Enkaz altından tam 91 saat sonra çıkarılmıştı. Ayda büyüdü hatta okula da başladı.

**

Baturay Salık, henüz 7 yaşında. Ve minik bedeniyle yıllardır nadir görülen bir kas hastalığı çekiyor. Duşen musküler distrofi, kısaca DMD olan hastalık yüzünden yaşıtları gibi yürüyemiyor, koşamıyor. Günden güne eriyor. Anne ve babası perişan durumda. Çocuklarını hastalığın tedavisinin yapıldığı Dubai'ye götürmek istiyorlar. Ve bunun için de 2,9 milyon dolar gerekiyor.

**

Okullar açıldı. Ama anne-babaların telaşı henüz bitmiş değil. Özellikle de çalışan ebeveynlerin. Çünkü, çocukları okul dönüşünde karşılayacak, anne ya da babası gelene kadar da gözü üzerinde olacak birine ihtiyaç duyuyorlar. Yani bakıcıya. Ama ücretler, okulların açılmasıyla birlikte uçtu. 50 bin liraya varan rakamlar söz konusu. Çare olarak başvurulan yöntem ise aynı. Anneanne ya da babaanneler.

**

12 yaşındaki Sevda, 6 Eylül günü ortada kayboldu. Annesi, Esra Erol'dan yardım istedi. Bekledikleri haber de yayın sırasında geldi. Küçük kız bulundu. Ve aile, kızları bulduktan sonra çok ciddi bir suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN