19 Eylül 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Dünyanın gözü artık başlamak üzere olan İsrail-Hizbullah savaşında. Bu kötümser tahminde bulunmak için, İsrail'in yaptıklarına ve Hizbullah lideri Nasrallah'ın açıklamalarına bakmak yeterli. İki gün üst üste gerçekleşen kanlı saldırılar, sadece Lübnan'ı değil bölgeyi de büyük bir endişeye sürükledi. İşgal ordusu, iletişim sistemini neredeyse çökerttiği Hizbullah'a karşı, birliklerini sınıra yığmaya başladı bile.

**

Nasrallah'ın "savaş ilanı" dediği süreç, adım adım sahada da etkisini gösterecek gibi görünüyor. MOSSAD'sa, özellikle de sosyal medyanın desteğiyle gerçekleşen saldırıları bir silah gibi kullanma ve korku yayma gayretinde. Yaratılan imajın aksine, uzmanlar kitlesel anlamda bir ilk olan patlamalar için "siber saldırı değil" diyor. Telsizler ve çağrı cihazlarının nasıl birer bombaya dönüştüğüne yönelik açıklamaları da bunun kanıtı niteliğinde.

**

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısını değerlendirirken, "Türkiye'de de müstakil bir siber güvenlik teşkilatı kurulacağını" duyurdu. Çağrı cihazları ve telsizler üzerinden yapılan saldırı, güvenlik alanında özellikle 'yerli üretim'in önemini bir kez daha ortaya çıkardı. Türk mühendislerin ürettiği yerli telsizler ve diğer güvenlik ekipmanları da başkentte görücüye çıktı.

**

CHP'nin Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, uzun bir aranın ardından canlı yayına çıktı. Açıklamalarda bulundu. En dikkat çekici başlıklardan biri de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı protokoldü. Kılıçdaroğlu protokolü kısmen reddetti. Özdağ'a İçişleri Bakanlığı vaadinde bulunmadığını söyledi. Ama daha yayın devam ederken Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun ıslak imzasının bulunduğu protokolü paylaştı. Program sunucusu o mesajı canlı yayında gösterince Kılıçdaroğlu adeta dona kaldı. Ne diyeceğini bilemedi.

**

İsrail'in Gazze'deki zulmüne tepki gösteren Türk halkı, yaklaşık bir yıldır yoğun bir boykot uyguluyor. İsrail mallarına yönelik "satın almama" eylemi çok ciddi karşılık da buldu. Bir çok iş yeri de İsrail mallarını satmadığını duyurarak eyleme katılıyor. İşte o duyuru afişlerinden birine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ceza kesildi. Esnaf, skandal cezaya tepki gösterdi.

**

Bugünlerde altın yatırımcılarının yüzü gülüyor. Gram altın neredeyse 3 bin liraya dayandı. Amerika Merkez Bankasının faizleri düşürme kararının ardından hızlanan tırmanış, daha devam edecek gibi. Son gelişmeleri uzmanlara sorduk.

**

Çocuklarını özel okula gönderen velilerin başı bu sene fahiş ücretlerle baya dertte. Eğitim ücreti, servis parası kırtasiye gideri olarak istenen rakamlar piyasanın katbekat üstünde. Üstelik Milli Eğitim'in belirlediği zam sınırına da neredeyse uyan yok. İşte bu yüzden bakanlık harekete geçti. 400 özel okula, kitap ücretleri yüzünden ceza kesti.

**

Araç 2015 model, airbag 2019 model çıktı! Bu, İstanbul'da yeni bir araç satın alan kişinin başına geldi. Arabayı, kontrolleri için ekspertize götürdü sahibi. Ve ne var ki, hava yastığının değiştiğini öğrendi. Akla gelen ilk soru şuydu tabii. "Araç, kazalı mı?" işin aslı herkesi şaşkına çevirdi.

**

Esra Erol, 2 Eylül'den bu yana kayıp olan kızlarını aramak için yardım isteyen Uğur ailesine, iyi haberi verdi. 25 yaşındaki Gülten Uğur bulundu. Ama canlı yayında söyledikleriyle ailesini hiç mutlu etmedi.

**

Okul yolunda onlarca köpeğin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Tunahan Yılmaz, aylar geçmesine rağmen hala eski hayatına dönemedi. Ameliyat üzerine ameliyat geçiriyor. Maalesef psikolojik sorunlar da yaşamaya başladı. Yaşadıkları mahalledeki başıboş köpek sorunu devam ettiği için Yılmaz ailesi de, bölgeden taşınma kararı aldı. Tüm bunların yanında işin bir de hukuki boyutu var. Olayda sorumluluğu olan belediye çalışanlarının yargılanmalarının önü açıldı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN