9 Eylül 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Birileri katletti, birileri yardım etti, birileri de vahşete kör sağır dilsiz kalarak ortak oldu. Bugün sınıf arkadaşlarıyla okulunda olması gereken Narin'i, 8 yaşında kara toprağa soktular.

Türkiye'nin sağ salim bulunması için günlerce dualar ettiği Narin'in dere yatağında bir çuval içinde bulunan cansız bedeni 8 saat süren otopsinin ardından Adli Tıp Kurumu'ndan abisine teslim edildi.

Narin Güran için komşu Batıkarakoç mahallesi camiinde cenaze töreni düzenlendi. Tabutunun üzerinde giyme hayali kurduğu gelinlik vardı. Gözaltındaki anne babasının cenazeye katılmasınaysa izin verilmedi.

**

8 yaşındaki Narin'in öldürülmesinde soruşturma derinleşiyor. Gözaltı sayıları arttıkça yeni itiraflar da gelmeye devam ediyor. Dün adli tıptan gelen sonuçta boğularak öldürülme şüphesi artmıştı. Aile üyelerinin whatsapp konuşmalarının silmesiyse "organize bir suç mu işlendi" sorusunu akıllara getirdi. Peki adli tıp ön raporu bize ne diyor? O silinen mesajlar geri getirilebilir mi? İşte işin uzmanlarından yanıtlar.

**

atv muhabiri Sinan Yılmaz, Narin'in doğup büyüdüğü ve kaybolduktan sonra da bir dere yatağında cansız bedeninin bulunduğu Tavşantepe köyünde. Bugün Narin'e veda edildi. Cenazeyi Sinan Yılmaz da izledi. Hem orada neler yaşandığını hem de soruşturmaya ilişkin son bilgileri aktardı.

**

19 gün boyunca sağ salim bulunabilmesi için tüm Türkiye dua etti. Ama küçük Narin'in cansız bedeni bir dere yatağında çıktı. Türkiye bir kez daha kahroldu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise soruşturmada gelinen son durumu paylaştı. Narin'in canice, hunharca katledildiğine dikkat çekti, "Sorumluları en ağır cezayı alacak" dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise sadece cani ya da canilerin değil, cinayete yardım ve yataklık edenlerin de en ağır düzeyde bedel ödemesini istediklerini söyledi.

**

Yüreklerimizi yakan bir başka haber. Tunceli ve Irak'tan geldi o haberler. Irak'ın kuzeyindeki Gara'da bölgesinde teröristlerle girilen çatışmada Üsteğmen Ömer Fatih Ayar şehit düştü. Tunceli'de ise zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

**

Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası Savarona yatı, aslına sadık kalınarak modernize edildi. 9 ay sürdü bakım ve onarım süreci. Ve yenilenmiş haliyle de önemli bir misafiri ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Savarona'yı ziyaret etti.

**

CHP'nin halef selef genel başkanları Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan gerilim, Kılıçdaroğlu'nun Tüzük Kurultayı'na katılmaması ile su yüzüne çıkmıştı. Kılıçdaroğlu gerilimi bir adım ileri taşıdı, partisinin 101. Kuruluş yıl dönümü törenlerine de katılmadı. Tüzük Kurultay'ına damgasını vuran CHP'li büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasındaki kriz de derinleşiyor.

**

53 yaşındaki Mehmet Yörük'ün, cinayete kurban gittiği, canlı yayında gelen itirafla ortaya çıkmıştı. Katil zanlısının kendi karısını da öldürmüş olma ihtimali için de resmi süreç başladı. Mezarının açılaması artık an meselesi.

**

Bugün kurumumuz için de özel bir gün. atv'nin 31'inci yaş günü. 1991'de yayın hayatına başlayan atv'de çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

**

Summit Awards spor, televizyon ve sanat ödül töreni Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapıldı. Ünlü futbolcu Ronaldinho'nun da yer aldığı törende atv'ye ödül yağdı.

**

Kim Milyoner Olmak İster'de yeni sezon Oktay Kaynarca ile başladı. İlk bölümde heyecan doruktaydı. Sorulardan biri ise Oktay Kaynarca için oldukça özeldi.

**

Hemen her gün kilo vermek ya da sağlıklı beslenmeyle ilgili yeni bir trend, yeni bir öneri ortaya çıkıyor. Son tartışmalardan biri ise kalori hesabına göre koşmak. Yediği yemeklerin kalorisine göre kilometrelerce koşan sporcunun başlattığı bu akım, sosyal medyada çok tuttu. Ama uzmanlara göre işin bir de yeme bozukluğu boyutu var.

**

Yargıtay'dan, boşanma davalarına emsal olacak bir karar daha çıktı. Çiftlerin birbirlerine müdahale etmesi haklı boşanma sebebi sayıldı. Peki bu müdahalenin kapsamı ne? Bu karar, eşin ne giyeceğine karışmaktan ne zaman kiminle görüşeceğine müdahale etmeye kadar pek çok konuyu kapsıyor.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN