11 Eylül 2024, Çarşamba 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

8 yaşındaki Narin'in cinayete kurban gittiği soruşturmada tutuklu sayısı 2'ye yükseldi. Tutuklu amcanın ardından itirafçı Nevzat Bahtiyar da dün akşam cezaevine gönderildi. Herkesin merak ettiği soru ise, katil kim? Gözaltındaki 23 şüpheliden kuran kursu hocası serbest bırakıldı. Narin'in anne, baba ve abilerinin de aralarında olduğu 22 şüphelinin yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Soruşturmada ise ikinci bir tanık ifadesi de ortaya çıktı. O tanık, tutuklu amcanın cinayet sırasında söylediği gibi tarlada değil, Narin'in evinin orada olduğunu söyledi. Narin'in cenazesini teslim alan abi Baran Güran ise günler sonra sessizliğini bozdu.

**

Narin Güran davasında ikinci tutuklanan isim, kız çocuğunun cansız bedenini amcası Salim Güran'dan alıp dere yatağına saklayan nevzat bahtiyar oldu. Sıva ustası, ilk ifadesini mahkemede değiştirdi. Salim Güran'ın kendisini "Seni ve aileni öldürürüm" diyerek tehdit ettiğini savundu. Battaniyeye sarılı naaşı aracın başında değil evinde tek başına çuvala koyduğunu da söyledi. Çocuğu kasten öldürmeye iştirak suçundan tutuklandı. Narin'in yıllar önce 5 yaşında hayatını kaybeden engelli ablasının ölümü de yeniden mercek altına alındı.

**

8 yaşındaki Narin'in öldürülmesinin ardından başlatılan soruşturma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yakın takibinde. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik bugün gündemi değerlendirdi. "Narin artık hepimizin kızı olmuştur" dedi. Çelik, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "Harbiye ile imam hatipleri karşı karşıya getiriyorlar" eleştirilerine de sert çıktı. "Son derece provokatif ve sorumsuz bir siyaset anlayışı. Harbiye de bu milletin değeri imam hatip de" diye konuştu.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı vermişti. AK Parti kadrolarında değişimin yaşanacağı 8. Olağan büyük kongre için çalışmalar hızlı başladı. Bakanlar, milletvekilleri ve parti yönetimi 'Türkiye Buluşmaları' ile sahaya indi. Toplumun tüm kesimlerinin görüşleri alınıyor. Çalışmalar bu ay sonunda tamamlanacak ve Erdoğan'a sunulacak.

**

100. Yıl tüzük kurultayına katılmayarak CHP genel merkeze isyan bayrağı açan eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazete ve televizyonların yöneticileriyle bir araya geldi. Parti içerisinden kendisine "Siyaset yapmayın" telkininde bulunanlara "Ben aktif siyasetin içindeyim" diyerek tepki gösterdi.

**

Batı Şeria'da İsrail keskin nişancısının başından vurarak katlettiği aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için ailesi, sevenleri, Türkiye yasta. İsrail'in işlediği cinayet, belgelerle kanıtlanmış durumda. Hâtta Amerikan Dışişleri bakanı da bunu itiraf etti. Ancak Başkan Biden, tüm bu gerçeklere rağmen Tel Aviv yönetimine desteğinde ısrarcıydı.

**

Üniversite öğrencisi Burak Mert, Esra Erol'da programının konukları arasındaydı. Yanında büyüdüğü adamın öz babası olmadığını, 6 yıl önce öğrenmiş ama öz babasını bulamamıştı. Yayına katıldı. Hikayesini anlattı. O hikayeyi tamamlayan ise program ekibi oldu. Gencin öz babası bulundu. Baba-oğul 25 sonra canlı yayında buluştu.

**

Amerikan seçimlerine iki ay kala, başkan adayları bir kez daha canlı yayında karşı karşıya geldi. Son düelloda Biden'ı sahneden silen Trump, Kamala Harris karşısında zorlansa da yine çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

**

İstanbul Üsküdar'da kozmetik firması sahibi bir iş adamı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Kanlı infazın görüntüsü de ortaya çıktı. Öldürülen iş adamının Alaattin Çakıcı'yla farklı zamanlarda çekilmiş fotoğrafları sosyal medyada dolaşmaya başladı. O fotoğraflar "yer altı dünyasında bir hesaplaşma mı var" sorusunu akıllara getirdi.

**

Ankara türküleri deyince akla gelen ilk isimlerden biri Ankaralı Turgut. Geçen ay sevenlerini üzen bir haberle gündeme gelmiş, kanserle mücadele ettiğini duyurmuştu. Şükran Uslu ve Murat Erin, ünlü şarkıcıyı evinde ziyaret etti. Hem tedavi sürecini konuştular hem de planlarını.

**

Evinde geçirdiği talihsiz kazanın ardından hastanede tedavi altına alınan usta gazeteci Reha Muhtar'la ilgili iyi haberler var. Muhtar'ı hastanede ziyaret eden, eski hayat arkadaşı Nilüfer, gazetecilere de bilgi verdi. Sohbet ettiklerini, durumun da iyiye gittiğini anlattı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN