13 Eylül 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili çok önemli gelişmeler yaşandı. Tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Bu o kişi arasında, Narin'in annesi ve abisi de var. Tutuklu isimlerin 8'i aile içinden. Bu da gösteriyor ki, Narin'i en yakınındakiler yani en güvendikleri bu sona sürükledi. Peki kim bunu yapan ve eğer varsa yardım eden, kim ne biliyor, ne saklıyor? Düğüm tam da burada. Tutuklanan isimlerin anlatmadıklarında. Hepsi birer karakutu şu an için. Cinayetin asıl kara kutusu ise kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanan amca Salim Güran'ın telefonu. Bütün mesajları silmişti Salim Güran. Ama o kara kutu açıldı. Silinen mesajlara ulaşıldı. Bu da, katil ya da katillerin kim olduğunun belirlenmesinin artık an meselesi olduğu anlamına geliyor.

**

Cinayetin baş şüphelisi amca Salim Güran'la birlikte anne ve abi de tutuklu. Baba ise perişan halde. Kızına kim, neden kıydı, kim ya da kimler yardım etti? Bu soruların cevabının bulunmasını bekliyor. Sır perdesini kaldıracak isimler cezaevinde. Artık bu net. Ama kimin ne bildiği, kimin ne sakladığı şimdilik muamma. Baba da buna dikkat çekti bugün sorulara cevap verirken. "İnsanların çirkin yüzü, yakınınızdayken bile görünmüyor ne yazık ki" dedi.

**

Narin'in ölümüyle ilgili, en dikkat çeken sorulardan biri de şuydu. Küçük kızın cansız bedeni, bu kadar küçük bir alanın içindeyken bulunması neden bu kadar uzun sürdü? Soruşturma derinleştikçe, bu soru da yanıt bulmaya başladı. Sürecin bu kadar uzamasının başrolünde de yine aile üyeleri var. İfadelerinden anlaşılıyor ki, planlı bir şekilde hedef şaşırtılmış. Onları yönlendiren isim de yine aynı. Amca Salim Güran.

**

Ayşenur Ezgi Eygi'yi Batı Şeria'da İsrail askerinin katlettiğini hem görüntüler hem de tanıkların anlattıkları kanıtlasa da, Amerika hala ikna olmuş değil buna. Ama artık, Eygi'nin ölümüyle ilgili hiçbir şüpheye yer kalmadı. Genç kızın hedef alındığı, otopsi raporuyla da belgelendi. Ayşenur'un babası da konuştu. Amerika'ya sorumluluk ve vicdan çağrısı yaptı.

**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul'da, mezun olduğu Marmara Üniversitesi'nde kendi adının verildiği Külliye'nin açılışına katıldı. "Marmara Üniversitesi mezunu olmaktan gurur duyuyorum.'' dedi. Gündeminde ise, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başlattığı özür tartışması vardı. Özellikle gezi olaylarıyla ilgili sert konuştu: "Çıkıp özür dilemesi gerekenler polise saldıranlar, belediye otobüsünü ateşe verenler, esnafın camını çerçevesini indirenlerdir." dedi.

**

Van'ın Gürpınar ilçesine 78 kilometre uzaklıktaki Dağseven Mahallesi'nde yaşayan Hasret'i 2 yıl önce tanımıştık. Mahallesindeki okulun tek öğrencisiydi. Hasret 3'üncü sınıfa başladı. Ama yine tek başına.

**

Dünya tarihinde bir ilk. Uzay yürüyüşlerine her zaman astronotlar çıkıyordu. Sahne bu kez, bir dolar milyarderindeydi.

**

Antalya-Alanya'da turistlere yönelik bir organizasyon hazırladı. Bin 500 lira veren herkese denizde atla tur attırdı. Büyük tepki çekti bu uygulama. Çünkü turistlerin hoşuna gitse de bu onları taşıyan atlar için çok zorlu bir parkurdu.

**

Tam 17 yıl önce ortadan kaybolan Hatice Musaoğlu'nun evlatlarından biri katıldı Müge Anlı'nın programına. Annesinin bir cinayete kurban gittiğini öne sürdü. Şüphelendiği bir de isim vardı. Annesinin yanında kalan kardeşi. O da katıldı yayına. Suçlamayı kabul etmedi, hatta o da kız kardeşini suçladı.

**

Elektrik faturalarında yeni tarife dönemi başlıyor. Faturaların, yüzde 60'ı devlet tarafından karşılanıyor. Bu sistem değişecek. "Az tüketen az, çok tüketen çok" ödeyecek. Devlet desteği de sadece dar gelirliye verilecek.

**

Kapalıçarşı'daki kuyumculardan biri akşam dükkanı kapatırken tezgahın üstündeki siyah poşeti çöpe attı. Ama aslında o poşette çöp değil, 3 kilo altın vardı. Ertesi gün hem kuyumcu hem de temizlik işçileri çöplükte didik didik altın aradı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN