23 Ağustos 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bir mesaiye başlıyor. Kabineyi toplayacak önce. Ardından Başkent'te Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi ağırlayacak. İki ülkenin normalleşme sürecinde ilk somut adım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahire'ye yaptığı ziyaretle atılmıştı. Sisi'nin yapacağı iade-i ziyaretin tarihi de belli oldu. 4 Eylül'de Ankara'da olacak. Külliye'de yapılacak zirvede, Gazze başta olmak üzere iki ülke arasında 12 yıl aranın başlayan normalleşme süreci kapsamlı olarak ele alınacak.

**

Bir tarafta Özgür Özelciler diğer tarafta İmamoğlu destekçileri, güçlü pozisyonlarını korumaya çalışan Kılıçdaroğlu cephesi ve ön plana çıkmayan Yavaş taraftarları. Önce genel seçim ardından yerel seçimler ve arasındaki genel başkan değişiminin ardından CHP'de kulisler, tartışmalar bitmiyor. Yaklaşan tüzük kurultayı genel başkan değişimiyle bitse neredeyse kimse şaşırmayacak gibi. Ana muhalefetteki güç savaşlarında her gün yeni bir hamle izliyoruz. Son olarak Ekrem İmamoğlu'nun, Kılıçdaroğlu'yla yaptığı görüşmenin CHP tabanına bir mesaj olduğu konuşuluyor. Özelcilerin ise Kılıçdaroğlu döneminden kalanları iyice pasifize etmeye çalıştığı öne sürülüyor. İşte CHP'deki hizip savaşlarındaki son durum.

**

Gazze kasabının emrini verdiği insanlık suçlarını, her seferinde ekranlarınıza taşıyoruz. Ve bu konuda yalnız olmadığımızı da biliyoruz. En son Filistinlinin bir gazetecinin çabasında gördük bunu. Adı Yunus Tiravi. İzlerken bile tüylerinizin diken diken olacağı savaş suçlarını bir araya getirdi. Belki bir gün adil bir mahkeme sorumlulardan hesap sorar diye.

**

Asrın felaketinin ardından Adıyaman'daki çalışmaları incelemek için bölgeye giden Bakan Murat Kurum, depremzede bir aileye konuk oldu. O ziyaret sırasında telefonla bağlantı kurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan da depremzedelerin durumunu bizzat sordu. Erdoğan'ın 78 yaşındaki Zeliha Yıldırım'la sohbetinde renkli anlar kayda geçti.

**

Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor. Son olarak Irak'ta Hakurk, Asos, Gara ve Metina bölgelerinde teröristlere yönelik operasyon gerçekleştirildi. 16 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Terörü kaynağında yok etmek için öngörülemez alışılmadık, süratli ve sürekli operasyonlara devam edeceğiz!" denildi.

**

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Narin, çarşamba günü evden çıktı bir daha da geri dönmedi. Her yerde aranan Narin'in terliği, evinden 3 kilometre uzaklıkta bulundu. Küçük kızlarının hayatından endişe eden ailesi, gözyaşları içinde evlatlarının bulunmasını bekliyor.

**

İstanbul Avcılar'da bir yaya, az kalsın canından oluyordu. Kaldırımında yürüdüğü kuyumcuya yapılan silahlı saldırıda ateşlenen kurşunlar, o yayayı sıyırdı geçti. İşte o anlarda yaşananlar...

**

İstanbul'da ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. İnşaat işçisi kılığına giren bir çete, bekçiyi silahla rehin aldı. Ardından da yüzbinlerce liralık malzeme çaldı. Onları kaydeden güvenlik kameralarını umursamadılar bile.

**

Çiçeği burnunda üniversiteliler, zorlu sınav maratonunun ardından tercihlerini yaptı, okullarına yerleşti. İstanbul başta olmak üzere, büyükşehirlerde öğrenim görecek olanları ise ayrı bir telaş sardı. Kalacak yer telaşı. Özel yurtta kalmak ya da ev tutmak isteyenler kara kara düşünüyor. Çünkü rakamlar geçen yılın en yüzde 60 üzerinde.

**

Parasını verdiği halde, kitabı basılmayan yazarın haberinin ardından benzer mağduriyet yaşayan başka yazarlar olduğu da ortaya çıktı. Telifi ödenmeyen, kitabı satışa bile çıkarılmayan yazarlar hukuki yollara başvurdu. Kitaplarının ne zaman basılacağını öğrenmek için matbaayı arayan yazarlar da başka bir şok daha yaşadı. İddialara göre, o yayınevi basım için anlaştığı matbaayı da dolandırmış.

**

Evlilikle ilgili yapılan bir araştırma, önümüzdeki günlerde çok konuşulacak gibi. Araştırmaya göre evli erkekler, bekarlara göre 2 kat daha sağlıklı yaşlanıyor. Peki bu durum gerçekten böyle mi? İşte "Bekarlık sultanlıktır" diyen erkeklerin 2 kere düşünmesini gerektiren bilimsel çalışma.

**

Düğünde takılan takılar kimin? Bu soru ne zaman sorulsa, yasalar bugüne kadar hep "Gelinindir" dedi. Ama bu kez Yargıtay düğün takıları ile ilgili emsal olacak bir karara imza attı. Takılar düğünde kime takıldıysa ona ait olacağına hükmetti. Tartışma yeniden alevlendi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN