2 Eylül 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

2024-2025 adli yılı Yargıtay'da gerçekleştirilen tören ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da o törende kürsüye çıktı. Sözlerine "adalet" vurgusu ile başladı. "Devletin temel direği meşruiyet kaynağıdır adalettir" cümlesini kurdu.

**

Ekonomide büyüme devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Türkiye eonomisi küresel krizlere rağmen yüzde 2,5 büyüdü. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomideki olumlu seyri "zorlu dönemi geride bıraktık" notu ile duyurdu.

**

Temmuz ayında borçlu belediyelere karşı harekete geçilmiş ve SGK'ya en çok borcu olan belediyelerin CHP yönetiminde olduğu anlaşılmıştı. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere SGK borcu olan belediyelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan son bir uyarı geldi.

**

Gözlerin tüzük kurultayına çevrildiği CHP'de kritik bir görüşme yaşandı. CHP genel başkanı Özgür Özel bir süredir koltuğa dönüş sinyali veren eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara'da bir araya geldi. 2 buçuk saat süren görüşmeden paylaşılan görüntülerde yüzler gülüyor. Ama... İşte aması..

**

Irak'tan gelip paramotor ile eylem hazırlığı içinde olan PKK'lı 4 teröristin öldürüldüğü nefes kesen operasyonun ayrıntıları belli oldu. Öldürülen teröristlerden biri kırmızı, diğeri ise gri kategoride aranıyordu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya teröristlerin kimliklerini de açıkladı.

**

"Famagusta" Netflıx'in yeni dizisi. Konusu, Kıbrıs Barış Harekatı'na dair, Rum yalanlarına dayanıyor. Ve Türk askerini Ada'da işgalci gibi göstermeye çalışıyor. İşte bu kara propaganda, siyasetin de tepkisini çekti. Hem Dışişleri hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kara propagandaya ses yükseltti.

**

Cuma günü oynanan Fenerbahçe-Alanyaspor maçının ardından otoparktaki kuyruk uzayınca, sinirler gerildi. Önündeki aracın şoförüne korna çalan 2 maganda, dakikalarca küfür ve hakaret etti. Sonra da arkadan bilerek çarptı. O aracın şoförü, konuşmak için aracından indiğinde ise yumruk ve tekmelerle saldırıya uğradı. Dakikalarca dayak yiyen kişi, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Mehmet Cem İşçimen çıktı.

**

'Gazze Kasabı'nın soykırım hayalinin gerçekleşmesi için, işgal ordusunun namluları, şimdi Batı Şeria'ya döndü. Vahşet, neredeyse her sokakta gösteriyor yüzünü. Ancak bunca çabaya rağmen, İsrail'de işler, Netanyahu'nun istediği gibi gitmiyor. Tel Aviv'in bombardımanıyla altı İsrailli rehinenin hayatını kaybetmesi, "istifa" isyanını körükledi. İşte katliamın 332'nci gününde, kameraların görüntüleyebildikleri...

**

Kurt köpekleri hem güvenlikte hem de arama kurtarma çalışmalarında kullanılıyor. Büyük yararları var. Asrın felaketinde bunu çok net şekilde görmüştük. Şimdi ekranlarınıza gelecek Belçika kurdu da, arama-kurtarma çalışmaları için eğitime alındı. Ama onun bir farkı var. Prematüre doğduğu için cüce kalmış bir köpek. Adı da Pire.

**

Özellikle 80'li yıllarda Türk sinemasına damga vuran oyunculardan biriydi Ahu Tuğba... 16 yıl önce, kızının eğitimi için Amerika'ya yerleşmişti. Uzun süredir koahla mücadeleden Tuğba, hayatını kaybetti. Usta oyuncunun cenazesi, kızının isteği üzerine Türkiye'ye getirilecek.

**

İstanbul gibi deprem beklenen bölgelerde kentsel dönüşüm hayati önem taşıyor. Mega kentin birçok noktasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığının başlattığı ve tamamladığı projeler var. Evleri yenilenenler artık mutlu. Çünkü hepsi rahat uyuyor.

**

İstanbul, Kadıköy Zühtüpaşa Mahallesi'nde yaşayanlar dün sabah uyandıklarında korkunç bir manzarayla karşılaştı. Birkaç sokakta kedi ve köpekleri vardı. Bazı hayvanlar ise can çekişiyordu. Kısa sürede olayın bir zehirlenme olduğu ortaya çıktı. Birkaçı kurtarılsa da 22 kedi ve 3 köpek telef oldu.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN