5 Eylül 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hız kazanan diplomasi trafiğinde Ankara dün 12 yıl aranın ardından Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi ağırlamıştı. Dünya o ziyareti dakika dakika takip etti. Dış basın iki ülke arasında yaşanan normalleşme adımlarını manşetlerine taşıdı. Ankara Kahire hattındaki yakınlaşma ise komşu Yunanistan'ı panikletti. İşte, sisi ziyaretinin yankıları.

**

Ekonomi cephesinde orta vadeli plan merakla bekleniyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığındaki ekonomi kurmayları bugün OVP'yi açıkladı. Enflasyondan büyümeye, işsizlikten, kayıt dışıyla mücadeleye kadar hükümetin hedefleri kamuoyuyla paylaşıldı. Gözlerin çevrildiği en önemli başlık olan enflasyonda hedef 2026'da tek hane.

**

Tüzük kurultayına giden CHP'de esas yarış ise 4 yıl sonraki cumhurbaşkanlığı seçimi için yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı birlikte hareket etmişlerdi. Ama konu cumhurbaşkanlığı adaylığı olunca işler değişti. Kulislere göre; ikili arasında kılıçlar çekilmiş durumda. Özel de İmamoğlu da parti içerisindeki etkisini artırmak için hamle üstüne hamle yapıyor. İşte CHP cephesinden son haberler.

**

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde teğmenlerin kılıçlı gösterisi siyasette tartışmalara yol açmıştı. Milli Savunma Bakanlığı görüntülerle ilgili inceleme başlattı. "Olay her yönüyle inceleniyor" açıklamasını yapan MSB kaynakları, inceleme sonucunda tespitlere göre disiplin mevzuatı kapsamında kastı, kusuru, ihmali veya sorumluluğu olan personel hakkında gereken işlemlerin yapılacağını belirtti.

**

Amerikan yönetimi, ateşkes konusunda 18 maddeden 14'ünde anlaşma sağlandığını duyurdu. Bu önemli bir gelişme. Bir başka önemli detaysa, MOSSAD'ın Netanyahu'ya karşı attığı adım. İşgali kalıcı kılmak için "Selahattin koridoru" olarak bilinen Mısır-Gazze sınırından çekilmek istemiyor Netanyahu. Ancak İsrail medyasına göre, MOSSAD başkanı Katar'a uçtu. Ve tam aksi yönde bir açıklama yaptı. İşte detaylar.

**

Dilan ve Engin Polat çifti bugün ikinci kez hakim karşısındaydı. Dün siyahlar içinde adliyede boy gösteren Dilan Polat, bugün beyazlara bürünmüştü. Takipçilerinden de dua isteyen Polat yine de gergindi. Avukatları Polat'ların suçsuz olduğunu iddia etse de gözler yarın ki ara karara çevrildi.

**

İstanbul'da büyük tepkiye neden olan bir görüntüyle devam edelim. Pendik'te bir börekçi çalışanı iddialara göre dükkandan sipariş veren kadına taciz mesajları gönderdi. Bu durumu öğrenen kocası da börekçiye gitti. Sonrasında ise tacizci ve arkadaşlarından öldüresiye dayak yedi.

**

Dolandırıcıların hedefinde bu kez pazar esnafı vardı. Sosyal medya üzerinden hazırladıkları ilanlarla uygun fiyatlı meyve-sebze sattıklarını iddia eden bir çete, ağlarına onlarca pazarcıyı düşürdü. Milyonluk vurgunda mağdurlar atv Haber'e konuştu.

**

İstanbul'da dükkanını kapatıp evine dönen bir kuyumcu, tam kapıdan içeri girecekken saldırıya uğradı. Saldırganlar onu 3 çocuğunun yanında acımadan katletti. Sonra da içinde bir kilo altın olan çantayı alıp, kaçtılar.

**

İzmit körfezinde denize açılan iki dalgıç, nadir görülen orkinos balığı avladı. Mavi yüzgeçli 2 buçuk metrelik balık 320 kiloydu ve onu kıyıya çıkarmak hiç de kolay olmadı.

**

Milyonlarca öğrenci 3 gün sonra okulların yolunu tutacak. Bu eğitim yılında öğrencileri Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli karşılayacak. Yani yeni dönemde alışılagelmiş eğitim uygulamalarında bir takım değişikler var. Yeni eğitim döneminde hem öğretmenleri hem de öğrencilerle ailelerini neler bekliyor bakalım.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN