22 Ağustos 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi. Sultan Alparslan'ın öncülük ettiği zaferin 953'üncü yılı, ilklere sahne olacak. Devletin zirvesi, zafer alanına tam anlamıyla çıkarma yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleşecek etkinler öncesinde, kabine de Ahlat'ta toplanacak. Aynı gün, Cumhurbaşkanı'nın, Devlet Bahçeli'yi, Ahlat'a yaptırdığı konutunda ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan ve Bahçeli, bir gün sonra ise; Malazgirt'te, tarihi zaferin gerçekleştiği meydanda kutlama töreninde buluşacak.

**

Eski CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçen hafta soğuk rüzgarların estiği Hacı-Bektaş'ta yan yana oturmuş ama pek sohbet etmemişlerdi. İkilinin, bu hafta yeniden bir araya geldikleri ortaya çıktı. Hemen ardından kırgınlıkların giderildiği haberleri de ortaya atıldı. Ancak iddialara göre; Kılıçdaroğlu cephesi, görüşmenin basına sızdırılmasından oldukça rahatsız oldu. Bu sızdırmayı da İmamoğlu tarafının yaptığı öne sürülüyor. Yani ana muhalefette yaklaşan kurultay öncesi, kulisler de iddialar da tam gaz devam ediyor.

**

Geçtiğimiz hafta, Türkiye ile Irak arasında yapılan anlaşmanın içeriği özellikle askeri alanda çok konuşulmaya başlandı. Çünkü; Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı Irak ile yaptığı işbirliği imzaları, Kandil'i panikletti. PKK elebaşlarından Mustafa Karasu, köşeye sıkıştıklarını itiraf etti. Hatta Irak için "Bizi sattılar" ifadesini kullandı. Peki, bu anlaşmanın sahaya ne gibi yansımaları olacak? İşte, bunu da Milli Savunma Bakanlığı açıkladı.

**

Geçtiğimiz haftayı orman yangınları kabuslarıyla geçirmiştik. Bir çoğu, insan hatasından kaynaklanan yangınlara, bir yenisi başkentte eklendi. Ankara'da başlayan orman yangını bolu sınırını geçti. Alevler, öyle hızlı ilerledi ki iki köy boşaltıldı. Köylüler, canını zor kurtardı. Söndürme seferberliği yaklaşık 24 saat aralıksız devam etti. İyi haber, can kaybının olmaması.

**

Filistinli iş adamının İstanbul'da öldürülmesinin ardından cinayeti işleyen üç kişi Romanya'da yakalanmıştı. Üç şüphelinin kısa süre içinde Türkiye'ye iadesi beklenirken olayla ilgili sır perdesi de aralanmaya başladı. İşte, Romanya'da yakalanan zanlıların görüntüleri ve öncesiyle sonrasıyla suikastın detayları.

**

Özlemleri de sadakatleri kadar büyük oluyor. Sahiplerine dört gün sonra yeniden kavuşan iki yavru köpeğin mutluluğu görülmeye değer.

**

Çarşıda, pazarda ve birçok evde bugünlerde salça ve domates sosu hazırlama telaşı var. Kilo kilo domateslerini alanlar, evlerde kazanları, tencereleri kaynatıyor. Peki, salça için en ideal domates hangisi? Salça yapımındaki püf noktaları bu kez ev hanımlarına değil, uzmanlarına sorduk.

**

Malazgirt zaferinin yıl dönümü, Muş'ta yapılacak etkinliklerle kutlanacak. Günler öncesinden bölgeye gidenlerden biri de 70 yaşındaki Hasan Keskin. Onu farklı kılan ise üzerindeki temsili savaş kıyafeti ve sultan Alpaslan'ı anımsatan miğferi.

**

Arabesk müziğin önemli seslerinden Ömer Danış'ın başı uzun süredir diyabetle dertteydi. Öyle ki artık bacağını kaybetme noktasına geldi. Avrupa'da kapı kapı yardım arayan Danış, şifayı memleketinde buldu. Almanya'da uzmanların "Keseceğiz" dediği bacağı Türk doktoru kurtardı.

**

atv'nin fenomen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster, yeni bölümleriyle olduğu kadar eski programlarıyla da gündeme geliyor. 2 yıl önce Milyoner'de yarışan Seyit Kont'un programda söyledikleri sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Kendini Türkiye'nin en şanssız insanı olarak nitelendiren Kont, başından geçenleri atv Haber mikrofonlarına anlattı.

**

Sonbaharın yaklaşmasıyla birlikte, soğuk algınlığına karşı şimdiden önlem almak isteyenler grip aşılarını araştırmaya başladı. Uzmanların risk grupları için önerdiği grip aşısı normalde parayla yapılıyordu. Ancak bu sene önemli bir gelişme yaşandı. SGK, grip aşısı geri ödeme listesine alındı.

**

Toplu konut idaresi'nden önemli bir duyuru geldi. TOKİ, aralarında İstanbul, Ankara ve İzmir'in de bulunduğu 32 ilde 173 arsayı satışa çıkardı. Yüzde 25 peşin ve 48 ay vade ile ödeme kolaylığı sağlanan arsalar için başvurular başladı. İhale ise 29 Ağustos'ta.

**

Kırtasiye, servis, yemek derken, özel okullardaki fahiş fiyat furyasından; kitap ücretleri de sonunda nasibini aldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretsiz kitaplarına ek olarak alınması zorunlu tutulan kitapların ücreti, ikiye katlandı. Bazı okullar, velilerden yılda kitap için fazladan 80 bin lira talep etmeye başladı.

**

İtalya'da batan bir yat, tüm dünyanın komplo teorilerinin peşine düşmesine yol açtı. Elimizdeki bilgi, teknenin sahibi Mike Lynch ve kızının hayatını kaybettiği yönünde. Ne tesadüf ki, ortağı Stephen Chamberlain de iki gün önce koşarken bir otomobilin çarpması sonucu öldü. Komplo teorisyenlerinin merak ettiği şu: dört milyar dolarlık bir tazminat talebi sonrası, peş peşe yaşanan bu iki ölümde bir bit yeniği mi var?

**

İstanbul Boğazı'nın en nadide yerlerinden biri olan Vaniköy'de, yeşillikler arasına yapılan bir inşaat, kameralara takıldı bugün. Yapılaşma yasağı olan bölgede ağaçların kesilmesi ardından da betonarme binanın yükselmesi büyük tepki çekti. Eleştiri okları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Üsküdar Belediyesi'ne çevrildi. İnşaatın kaçak olduğu öne sürüldü. İBB yaptığı açıklamada, inşaatın 16 Ağustos'ta mühürlendiğini duyursa da yapılan çalışmalar bugün polis zoruyla olay yerine giden bakanlık ekiplerince durduruldu.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN