25 Temmuz 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Amerikan Kongresi, tarihinin en büyük utançlarından birine sahne oldu. Uluslararası hukuk önünde hesap vermekten korkan Netanyahu, bir numaralı destekçisi tarafından hayalini bile kuramadığı gibi karşılandı! 72 kez alkışlarla bölünen konuşmasını tamamlayabilmek ve yalanlarını sürdürebilmek için izin istedi.

**

Birleşmiş Milletler'in açıkladığı son rakamlara göre 8 Ekim'den bu yana Gazze'de 17 bin çocuk İsrail bombalarıyla öldürüldü.

**

Gazze'ye 7 Ekim'den bu yana ölüm yağdıran İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD kongresinde konuşturulması dahası dakikalarca ayakta alkışlanmasına Ankara'dan tepkiler peş peşe geldi.

**

Meclis Genel Kurulu'nda tartışma bitmek bilmiyor. DEM Partili Ali Bozan'ın hakaretleri, dün genel kurulda kavga çıkarmıştı. Tam o gerilim bitti derken ilerleyen saatlerde bu kez İYİ Partili Selçuk Türkoğlu'nun, cumhur ittifakına yönelik sözleri tansiyonu yükseltti. Türkoğlu'na meclis çalışma düzenini bozduğu gerekçesi ile uyarma cezası verildi.

**

CHP, eylülde tüzük kurultayına gitmeye hazırlanırken partide kazan kaynamaya başladı. Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın elini sıkmadığı' için kendisini eleştiren Özgür Özel'e sert çıkmıştı. Özel'den ise; Kılıçdaroğlu'nu kızdıracak bir yanıt geldi; "Kemal Bey, hiçbir zaman birinci partinin lideri olmadı" dedi.

**

CHP Lideri Özgür Özel, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan prim borçlarına ilişkin atılan adımların kendi partilerine yönelik siyasi bir hamle olduğunu iddia etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da Özel'in iddialarına açıklık getirdi. "Tüm borçlu belediyelere herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik" diye konuştu.

**

Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma ücretlerine peş peşe zam yapıldı. Başkent'teki zam oranı yüzde 40'ı bulunca Ankaralılar isyan etti.

**

İETT otobüsü, Arnavutköy-Başakşehir seferini yapıyordu. Araç, yolda ilerlediği sırada şoför kontrolünden çıkıp sulama kanalına girdi. Devrilen otobüsten yolcular canını zor kurtardı!

**

İzmir'de 12 Temmuz'da yaşanan akım faciasına ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İki kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin daha önce 14 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Soruşturma kapsamında aralarında; İZSU Genel Müdürü ile Gediz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü'nün de bulunduğu altı şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Şüpheliler, polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı.

**

Bilgisayar teknikeri Adem Örnek, yerli ve milli gurur TOGG'un ilk sahipleri arasındaydı. Aracı test etmek ve performansını ölçmek için Avrupa turuna çıkmaya karar verdi. Tanıdıkları kendisini bu karardan vazgeçirmek istese de örnek; karamsarlığa kulak tıkadı ve İpsala sınır kapısından Yunanistan'a geçti. Ve o geçiş TOGG ile gezilen on bir Avrupa ülkesi, onlarca şehir ve bir ayda kat edilen dokuz bin kilometre ile tamamlandı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN