29 Ağustos 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

İstanbul'da her gün yüzbinlerce kişinin kullandığı metrobüste facia yaşandı. Şoförünün kontrolünü kaybettiği metrobüs, karşı yönden gelen başka bir araca çarptı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti. 53 yolcu da yaralandı. O anlar saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı.

**

21 Ağustos günü ortadan kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran nerede? Hala haber yok maalesef. Kurtarma ekipleri günlerdir arama çalışmalarını sürdürürken gözler bir anda ailesine çevrildi. Kız çocuğunun abisinin vücudundaki ısırık izlerinden şüphelenildi. İstanbul adli tıp kurumundaki incelemeye göre izler Narin'e ait değildi. Ancak o abi hala gözaltında.

**

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin genel başkanlık koltuğunu kaybedeli neredeyse bir sene olacak ama konuşuluyor. Kılıçdaroğlu, bu kez PKK'nın Suriye uzantısı YPG'yi terör örgütü olarak görmediği sözlerine açılan davayla gündemde. Milletvekiliyken, dokunulmazlığı yüzünden açılamayan dava, artık açıldı. Kılıçdaroğlu'nun "suç ve suçluyu zincirleme övme" suçlarından hapis cezası ve siyasi yasağı isteniyor.

**

Futbolda Avrupa Kupası maçları heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Temsilcimiz Trabzonspor'un bu akşam İsviçre takımı St. Gallen'le oynayacağı karşılaşma atv ekranlarında olacak. Saat 20'deki karşılaşma öncesinde arkadaşlarımız kentin nabzını tuttu.

**

Milli İstihbarat Teşkilatı, son günlerde terör örgütü PKK'ya özellikle de sınır ötesinde ağır darbe vuruyor.. MİT, son bir buçuk yılda aralarında örgütün sözde sorumlularının da olduğu 300'e yakın teröristi öldürdü. Uzmanlara göre bu başarının en büyük sırrı, saha ajanlarının istihbaratları.

**

Adana'daki kuyumcular çarşısının asabi bir maskotu var. İsmi "Kızım".. Her gören sevmek için yanına yaklaşıyor ama bu hiç de kolay değil. "Kızım" sevmek isteyenleri kah ısırarak kap tırmalayarak geri püskürtüyor.

**

Türkiye onu arka arkaya başına gelen talihsizliklerle tanımıştı. Seyit Kont'un şanssızlığı, katıldığı fenomen yarışma Milyoner'den de etmişti. Ama o yılmadı. Bir de son dönemin yükselen yıldızı Alan'a konuk oldu. Şanssızlık halkasına bir yeni hikaye daha eklemek zorunda kaldı.

**

Türkiye bir deprem ülkesi, bu nedenle afetlerin yıkıcı etkisini azaltmak için hemen her gün yeni bir çalışma yapılıyor. Bunun son örneği Ankara'dan geldi. Adı 'Damas' olan uygulamayla binalara aynı uçaklardaki gibi kara kutu yerleştirilecek. Böylelikle hem deprem anında uyarı yapılacak hem de olası yıkımlarda hassas dinleme yapmak kolaylaşacak.

**

Kahramanmaraş'taki lunaparkta facianın eşiğinden dönüldü. Bindikleri oyun aleti arızalanınca 23 kişi havada baş aşağı asılı kaldı. Devreye itfaiye girdi. Mahsur kalanlar merdiven yardımıyla kurtarıldı.

**

Çorum'da sabah saatlerinde firari maymun dehşeti yaşandı. Sokaklarda gezip işe gidenlere saldırdı. Binalara tırmanıp evlere girmeye çalıştı.

**

İstanbul Bebek'te esnafın altyapı isyanı... Son dönemde kafe ve restoranların yoğunlaştığı bölgede sık sık elektrik kesintileri yaşanıyor. Esnaf da gıdalarının bozulmasından dolayı zor durumda.

**

Gaziantep'te damat ile kuzeni arasında halay tartışması çıktı. Kısa sürede büyüyen o tartışmada, öfkeli kuzen ve arkadaşları damadı öldüresiye darp etti. Hastaneye kaldırılan damat yaşam mücadelesi veriyor.

**

İstanbulluların en büyük sıkıntısı olan sarı taksilerle ilgili önemli bir adım atıldı bugün. Ulaşım Koordinasyon Merkezi, yeni 2500 taksinin megakent yollarına çıkmasını onayladı. Yeni taksiler, sadece uygulama üzerinden çağrılabilecek. Peki, bu adım sarı çileyi bitirecek mi? Hem yeni uygulamanın detaylarını hem de olası sonuçlarını sizler için araştırdık.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN