30 Ağustos 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

102 yıl önce bugün, istiklal savaşımızın en önemli günlerinden biriydi. Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk ordusu, Anadolu'yu işgal eden Yunanlara karşı amansız bir hücum başlattı. Sonu, zaferle biten yürüyüşün ardından Cumhuriyet kuruldu ve bugünlere ulaştı. Tüm Türkiye'de de bugün anma ve zafer kutlamaları vardı. Kahramanlık destanı için ilk törense; Anıtkabir'deydi. Mozoleye çelenk bırakan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir özel defterine; "Milletimizin kızılelmasına dönüşen Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirinceye kadar, azim ve kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz." diye yazdı.

**

30 Ağustos zaferinin yıl dönümünde, Milli Savunma Üniversitesi'nde, Kara Harp Okulu diploma alma ve sancak devir-teslim töreni vardı. Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ordumuzun yeni subaylarına seslendi: "Kılıcınız keskin, yolunuz açık olsun" dedi. Türkiye'nin Filistin'e sırtını dönmeyeceğini hatırlatan Erdoğan, "İstanbul ile Kudüs-ü Şerif'i kim ayırabilir, Gazze'yi Gaziantep'ten kim ayırabilir?" vurgusunda bulundu.

**

Başkomutan Meydan Muharebesi, Türk İstiklal Savaşı'nı sonlandırıp, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgelerinden biri oldu. Milli Savunma Bakanlığı, o destanın görüntülerinden oluşan bir klip paylaştı bugün. Büyük Taarruz'un en çetin görüntülerinin yer aldığı klipte, Türk Savunma Sanayiinin geldiği nokta da gözler önüne serildi. Bayraktar Akıncı TİHA ise; yeni mühimmat donanımı ile girdiği testten başarı ile çıktı.

**

Güvenlik güçleri, DEAŞ'a yönelik önemli bir operasyona imza attı. İstanbul'da kanlı bir eylem planlayan bombacı bir terörist, Bağcılar'daki hücre evinde yakalandı. İşte operasyonun detayları...

**

İstanbul-Sultanbeyli'de, dehşet dolu anlar yaşandı. Elinde uzun namlulu silahla sokağa çıkan saldırgan, eski iş yerini kurşun yağmuruna tuttu. Üstelik, o sırada içeride çalışanlar da vardı.

**

Öğretmenler, yavaş yavaş listeleri göndermeye başladı. Veliler de kırtasiyelerin yolunu tuttu. Okulların açılmasına bir hafta kala, en tatlı alışveriş koşturmacası geliyor ekranlarınıza.

**

Ordulu Gülizar Yeleğen, tam 90 yaşında. Ancak ilerleyen yaşına rağmen yerinde durmuyor. Sabah gün aydınlanmadan kalkıyor gün boyunca hem hayvanlarıyla ilgileniyor hem de fındık bahçesinde çalışıyor.

**

Zeytinyağı, sofralarımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak, sağlığımız için bu kıymetli yağı doğru şekilde seçmek ve saklamak büyük önem taşıyor. Zeytinyağı alırken dikkat edilmesi gereken birkaç kritik nokta, hem lezzeti hem de sağlık üzerindeki etkileri açısından büyük fark yaratabilir. Peki nedir o detaylar. Cevabı haberimizde.

**

Önceki gün çiftçileri ayağa kaldıran bir iddia ortaya atıldı. O iddiaya göre her yıl bütçeden ayrılan milyarlarca liralık mazot ve gübre desteğinin artık verilmeyeceği öne sürüldü. Çiftçiler hem panik hem de büyük üzüntü yaşadı. Ama işin aslı bambaşka çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı, desteğin kesilmesi bir yana verilen oranları bile artırdı. Üstelik yeni dönemde ödemeler de nakdi olarak yapılacak. İşte detaylar.

**

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur hayranlığını bilmeyen yok. Bahçeli, sık sık klasik otomobilinin direksiyonunda ya da yürüyüş yaparken arabeskin duayen ismi Ferdi Tayfur'un şarkılarını dinliyor. Bahçeli, o hayranlığını jeste dönüştürme kararı aldı, ünlü sanatçının memleketi Adana'da, Ferdi Tayfur müzesi ve sanat parkı projesi için talimat verdi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN