26 Ağustos 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Bugün Malazgirt'te 953 yıl önce, şehit kanlarıyla yazılan büyük destanın yıl dönümü. Malazgirt meydanı, bu anlamlı günde devletin zirvesini ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye yüzyılı' hedefi üzerinden verdi mesajlarını... "O günkü ruh bugün de ayakta" dedi. Birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ahlat'taki kabine toplantısında bakanlarla birlikteydi. Toplantı biter bitmez kameraların karşısına geçti. Orman yangınları üzerinden siyaset yapan muhalefeti eleştirdi. "Bunun kabul edilebilir bir aynı yok" dedi. Toplantının en önemli gündem maddelerinden biri de Gazze'ydi. Erdoğan, "Zafer mutlaka Filistin'in olacak" dedi. Bitlis ziyareti sırasında ittifak ortağı MHP Lideri Devlet Bahçeli de Erdoğan'a eşlik etti. İki isim Ahlat Komando Taburu'nun açılışına katıldı.

**

Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı kaybetmesinin ardından CHP'de pek gözükmeyen İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır hakaretleriyle gündemde. Özkan'ın çirkin sözlerine siyaset camiasından tepki yağdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Tuncay Özkan hakkında tazminat davası açtı.

**

15 Temmuz darbe girişimi denilince akla ilk gelen isimlerden biri de Adil Öksüz. Öksüz, darbe girişiminin ardından bir süre Türkiye'de saklanmış, ardından da yurtdışına kaçmıştı. Öksüz'ün saklanması ve kaçışını sağlayan FETÖ'cü Cihat Yıldız İstanbul'da yakalandı.

**

Doha'da kurulan ateşkes masasının çöktüğü kesinleşti. Ancak Vaşington hâlâ umutlu konuşmayı sürdürüyor. Hizbullah ve İsrail arasındaki misilleme savaşı sonrası, şimdi gözler İran'da. Zira Dışişleri Bakanı Erakçi, Tahran'ın Haniye'nin intikamından vazgeçmediğini bir kez daha yineledi.

**

Tüm Türkiye, eli yüreğinde Diyarbakır'dan gelecek iyi bir haber bekliyor. 6 gün oldu. Hala Narin'in izine rastlanmadı. En güçlü şüphe hala Narin'in kaçırılmış olması. Bunu destekleyen detaylar da var. Küçük kızın güvenlik kamerasına yansıyan son görüntüsüyle, evinin arasında yaklaşık 100 metre var. Ve bu alanda başına bir kaza gelse görülüp duyulmaması bulunamaması mümkün değil.

**

Bolu'da bir kadın oğlunun kavga ettiği çocuğu sokakta gördü ve otomobiliyle ezdi. Kan donduran saldırı, güvenlik kamerasına an be an yansıdı.

**

Adını Osmanlı sultanlarının beğenisinden alan Hünkarbeğendinin lezzeti artık dünyaca ünlü gurmeler tarafından da tescillendi. Hünkarbeğendi, dünyanın en iyi patlıcanlı yemeği seçildi. Liste de Türkiye'den Ali Nazik de var.

**

Bir çok ekonomik cihaz artık uzaktan takip edilebiliyor. Kulaklığını İstanbul Havalimanı'nda çaldıran İbrahim Tilaver'de GPS'le takip ettiği kulaklığının Bali'de olduğunu görünce gözlerine inanamadı. Tilaver'in şansı ise, aynı gün Bali'de arkadaşlarının olmasıydı. İstanbul'da çalınan kulaklığa Bali'de bakın nasıl ulaşıldı.

**

Elektronik sigara kullanımı son dönemde patladı. Tüm uyarılara rağmen özellikle de gençler ellerinden düşürmüyor. Ancak elektronik sigara da en az normal sigara kadar tehlikeli. Zararları ölümcül. Son mağdurlardan biri de şarkıcı ve oyuncu Selen Görgüzel'in 25 yaşındaki kızı İlknaz Bektaş. Kalp çarpıntısı ve sırt ağrısıyla hastaneye kaldırılan genç kızın, akciğerlerine hava kaçtığı tespit edildi. Peki, elektronik sigara insan vücudunu nasıl etkiliyor? Hangi sıkıntılara yol açıyor? İşte cevaplar...

**

Hem imamda olması gereken ses kalitesine sahip, hem de o sese musiki eğitimi aldırmış bir isim Dursun Şahin. Diyanet'in yarışmasında Türkiye birincisi olan ödüllü imam, son videolarından birinde Amerika'daki sokak müzisyenine ilahiyle eşlik etmişti. O anları tüm dünya konuştu. Yurda dönen Dursun Şahin, bakın neler anlattı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN