28 Ağustos 2024, Çarşamba 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, "Türk askerinin çekilmesi ön koşul değil" açıklamasıyla Ankara Şam hattında hareketlilik arttı. İki ülke de 2011 öncesine dönmek için adımları hızlandırdı. Peki Ankara bu süreçte Şam yönetiminden ne bekliyor? İşte o beklentiler ve normalleşme sürecinin yol haritası.

**

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bugün sürpriz kabullere ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görev süresi biten ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake'i kabul etti. Flake'in veda ziyaretinin ardından Erdoğan'ın bir diğer konuğu Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez oldu.

**

CHP eylül ayında yapılacak tüzük kurultayına hazırlanırken parti içi tartışmalar giderek daha da alevleniyor. Yaptığı açıklamalarla koltuğa dönüş sinyali veren eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'in hedefindeydi. Özel, genel başkan seçildiği kurultay üzerinden mesaj verdi Kılıçdaroğlu'na. "Kimseden korkumuz yok" dedi. Partililere de, "Bu oyunlara gelmeyin" uyarısı yaptı.

**

CHP'li Esenyurt Belediyesi, DEM Parti'nin imza attığı bir skandala ortak oldu. DEM Parti tarafından düzenlenen sözde futbol turnuvası, bir anda örgüt organizasyonuna dönüştü. Savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

**

Son dönemde, PKK'ya sınır ötesinde büyük darbe vuran operasyonların altına imza atan Milli İstihbarat Teşkilatı, örgütün sözde sorumlularından birini daha saklandığı yerde buldu. PKK'lı Gülistan Tekik, Irak'ın kuzeyine yapılan nokta operasyonla öldürüldü. Tekik, örgüt elebaşlarına en yakın olan isimler arasındaydı.

**

Türkiye'nin gözü, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin'i arama çalışmalarında. Küçük kızı arama çalışmalarında bugün 8'inci gündü. Ekipler yine her yerde Narin'e dair bir iz aradı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım da arama çalışmalarının sürdüğü bölgedeydi. Düzenlediği basın toplantısında "Çember daraldı, sonuca çok yaklaştık" cümlesini kurdu. Kısa zamanda Narin'e ulaşılacağını söyledi.

**

Gaziantep'te çocukların oyunu kana bulandı. Komşu esnaf gürültüden rahatsız oldu, iş yerinden elinde silahla çıkıp çocuklara ateş açtı. 10 yaşındaki Emir Baki Bayındır, hayatını kaybetti.

**

92 yaşındaki Ayşe Ersoy, bir sosyal medya fenomeni. Türkiye, Alzaymır hastası Ersoy'u, çocuklarının paylaştığı videolarla tanıdı. Kimi zaman maaşını çekmeye gittiği bankada personele harçlık veriyor, kimi zaman ise; çocukları ile tatlı atışmalar yaşıyor. Son dönemde ise; dilinden düşürmediği tek bir kişi vardı. 34 yıl önce kaybettiği eşi. Çocukları, o mutlu olsun diye bir sürpriz hazırladı. Ortaya herkesi duygulandıran görüntüler çıktı.

**

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde hareketli dakikalar yaşandı. Aç kalan bir ayı, yiyecek bulmak için ilçeye indi. Ayının firari gezisini, o sırada tesadüfen ilçede bulunan gençler görüntüledi.

**

Ağustos ayı emekli promosyon kampanyalarından yararlanmak isteyenler için 3 gün kaldı. Hem devlet bankaları hem de özel bankalar kesenin ağzını açtı. Promosyon tutarı 24 bin lirayı buldu. İşte güncel tutarlar ve başvuru yolları.

**

Sosyal medyada, özellikle de TikTok'ta yayılan akımlardan biri de "göze bal damlatmak... " Ve göze bal damlatmanın bir çok göz hastalığına iyi geldiğini bile iddia ediyorlar. Doktorların bu çılgınlığı yapanlar için ciddi uyarıları var.

**

Anaokullarında yeni tuzağın adı "zeka testi". Çocuğunu eğitim hayatının ilk basamağı olan anaokuluna kaydettirmek isteyen aileler, önce bir test ile sonra da "çocuğunuz üstün zekalı" ifadesi ile karşılaşmaya başladı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN