21 Ekim 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

15 Temmuz darbe girişiminin aktörleri onun talimatıyla ihanete kalkışmış, milletten aldıkları silahları millete doğrultmuştu. Sadece o gece 253 vatandaşımızın katledilmesinden sorumlu değildi bu alçak örgüt. Belki daha yüzlerce hikayesinin bildiğimiz bilmediğimiz bir yığın ölüm dosyası var bu hainlerin izinin bulaştığı. Ergenekon sürecinde cezaevinde ölenler mesela. Kanına girdikleri kişiler. Hakkını gasp ettikleri vatan evlatları. Umudunu çaldıkları gençler. Ama şimdi hesap zamanı. Terörist başı Fetullah Gülen, 1999 yılında Türk yargısından kaçmak için sığındığı ABD'de, CIA'in gözetimi altında tutulduğu Pensilvanya'daki konutunda öldü.

**

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümünün ardından siyaset dünyasından da peş peşe ortak açıklamalar geldi. "Vatan haini, bir vatansızın ibretlik ölümü". Yorumlar bu noktada birleşiyor. Hükümetten ilk resmi açıklama Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'dan geldi. İstihbarat birimlerinin ölümü doğruladığını duyurdu bakan, "Karanlık örgütün lideri ölmüştür" dedi. Ancak "Rehavet yok mücadelemiz devam edecektir" diye de ekledi.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni haftaya partisinin en üst karar organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu toplayarak başladı. Kuşkusuz en sıcak başlık, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in ölümü oldu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Vatansız" dediği gülen için "Adı Netanyahu ile yan yana yazılmıştır" ifadelerini kullandı. Çelik, CHP lideri Özgür Özel'in Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesini de yorumladı.

**

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı DEM Parti ve CHP'nin destekleri ile eski CHP milletvekili İbrahim Kaboğlu oldu. Kaboğlu ilk mesajında "Anayasanın değişmez maddelerine dokunulabilir" açıklaması ile yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. CHP kurmayları ise Kaboğlu'na tepki göstermek yerine tebrik için sıraya girdi.

**

Hürjet bir ilke imza attı bugün. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından üretilen ve bugüne kadar bir çok uçuş testinden başarı ile geçen Hürjet, ilk kez ses hızını aşmak için havalandı. Hemen yanında da ona F-16 savaş uçağı eşlik etti. Mürted Hava Meydanı'ndan saat 09.45'te havalanan ve ses hızının üzerine çıkan Hürjet, 38 dakika havada kaldıktan sonra saat 10.23'te kontrollü bir şekilde inerek uçuşunu tamamladı.

**

Kilo vermek isteyenlerin başvurduğu türlü yöntemler var. Yağ yaktığı öne sürülen takviyeler de bunlar arasında. Ve son dönemin en popüler olanı da detoks kahvesi adı altında sosyal medya üzerinden tanıtılan ürünler. Kanmayın lütfen. Çünkü uzmanlar, bunun sağlığınızı ciddi anlamada tehlikeye atmak anlamına geldiğini söylüyor.

**

Keçilerin en önemli özelliklerinden biri tırmanma yetenekleri. Dik yamaçlara, ağaçlara hatta düz duvara bile tırmanan keçiler, şehrin ortasında kalınca, atletik yeteneklerini gösterecek alan bulamadı. Onlar da İstanbul Arnavutköy'deki inşaatlara dadandı.

**

Şarkıcı Umut Akyürek, geçtiğimiz günlerde kızının uyuşturucu bağımlısı olduğunu paylaşmış ve yardım istemişti. Akyürek'in kızı şu anda tedavi altına alındı. Durumu iyiye gidiyor. Ama o mesajın paylaşıldığı günden bu yana Akyürek ve eşi tehdit mesajları almaya başladı. Nedeni ise çok çarpıcı.

**

76 yaşında hayatını kaybeden Şemsettin Emecen'in çocukları Müge Anlı'nın konuğuydu. Babalarının ölümünün, cinayet olabileceğini öne sürdüler. Gerekçeleri; yeni eşinin üzerine evinin tapusunu verdikten, 2 hafta sonra ölüm haberinin gelmesi.

**

Geçtiğimiz günlerde İzmir Narlıdere'de bir sürücü direksiyon hakimiyetini kaybetmiş özel okulun kapısını kırarak içeri girmişti. O kazada 2 veliyle bir öğrenci yaralanmıştı. Bu kez aynı okulun kapısına el freni çekilmeyen araç girdi. Öğrenci ve veliler ölümden döndü.

**

İstanbul Beşiktaş'taki ünlü bir gece kulübünde, geçtiğimiz Nisan'da büyük bir yangın faciası yaşanmış, 29 işçi maalesef hayatını kaybetmişti. Yangın sonrası mekan kapatıldı, açılan soruşturma da davaya döndü. Ölüm kulübünün kapısına vurulan mühürse bugün kırıldı. Çünkü, bilirkişi ve mahkeme heyeti mekanda keşif ve inceleme yaptı.

**

Soruşturma boyutuna dair gelişmeler var. Yeni ortaya çıkan detaylar da. Çete üyesi hemşireler arasındaki konuşmalar, gözünü para hırsı büyümüş vicdansızların bebekleri nasıl bile isteye ölüme sürüklediğini bir kez gözler önüne serdi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN