16 Ekim 2024, Çarşamba 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Deprem gerçeği kendini yeniden hatırlattı. Malatya'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerde de hissedilen deprem korkuttu. Mucize eseri can kaybı olmadı ama 3 bin yıldır kırılmayan Malatya fayı hareketlendi. Uzmanlar 6 şubat depreminin faya enerji transferi yaptığı görüşünde. Şiddetli depremin ardından sadece 4 saatte 100 artçı sarsıntı kayda geçti. 5 kentte okullar tatil edildi, halk günü sokakta geçirdi.

**

Sınır ötesi operasyonlar hız kesmiyor. MİT, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet teşkilatı sahada. Kuzey Irak ve Suriye'de gerçekleştirilen son operasyonlarda 17 terörist öldürüldü. Tunceli'de ise 1995 - 2000 yılları arasında 27 güvenlik görevlisini şehit eden Ahmet Kalker kod adlı terörist de yakalandı. Tam da bu süreçte Ankara önemli bir konuğu ağırladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Kürt bölgesel yönetimi başkanı Neçirvan Barzani'yi kabul etti.

**

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımları ve yaptığı açıklamalar halef selef genel başkan arasında ciddi rahatsızlığa neden oldu. Bu biliniyor. Ve artık kriz partiye de yansımış durumda. Milletvekilleri adeta ikiye bölündü.

**

Mega kent İstanbul, güne devasa bir sis bulutuyla uyandı. Deniz ulaşımında aksamalara sebep oldu ama kartpostallık görüntüler de çıktı ortaya.

**

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Gençlerbirliği, uzun süredir mali krizle boğuşuyor. Kırmızı-siyahlı kulübe, 46 milyon liralık borç yüzünden haciz geldi. Şampiyonluk kupaları ve birçok demirbaş için işlem yapıldı. Eğer borç ödenmezse icra memurları haciz için bir kez daha kulübün kapısını çalacak.

**

Trafik kazalarının çok büyük bir bölümü sürücü hataları yüzünden meydana geliyor. Bir de sorumsuzluk boyutu var bunun. Direksiyon başında telefonla ilgilenmek gibi. Anlık dikkat dağınıklığının bile nasıl kötü sonuçlar doğurduğunu her sürücü biliyor aslında. Ama bile bile riski göze alıyorlar. Üstelik sadece kendilerinin değil, başkalarının da canını aynı riske ortak ederek.

**

Sadece ürünlerdeki hile değil, etiketler de uzun zamandır mercek altında. Ciddi para cezaları da uygulandı. Ama görünen o ki, rafta oynana oyunları durdurmaya yetmedi. Oyunun adı tanıdık. İndirim. Bunu gerçek anlamda uygulayanlar da var tabi. Ama sadece aldatmaca olarak kullanalar da var hala ne yazık ki. atv Haber sahadaydı bugün. Birkaç marketi dolaştılar. Bakın nasıl bir izlenim edindiler.

**

Türk mutfağında olmazsa olmaz listesinin başlarında yer alan zeytinyağı hilekarların kıskacı altında. Tarım Bakanlığının yayınladığı hileli gıdalar, bize "Meğer neler yiyormuşuz neler" dedirtti. Liste her gün güncelleniyor. Her gün yeni bir zeytinyağı markası ifşa oluyor. Ama ne çare. Bir firma var ki yaklaşık 40 tane markası var. Ama nerede üretildiği belli değil. Hatta üretici olduğu söylenen şirketin ticaret kaydı da yok. Yani ürünler kadar şirket de sahte. atv Haber o sözde firmayı mercek altına aldı.

**

Müge Anlı, 29 yıl önce babasının evlatlık verdim dediği Serdar Birbir'in izini sürüyor günlerdir. O gün 4 yaşında olan Birbir'in artık hayatta olmadığı ihtimali de gündemde. Baş şüpheli ise baba. Bugün stüdyoda, kayıp çocuğu abisi de vardı. Bakın neler anlattı.

**

Organize bir araç vurgunun detaylarıyla devam edelim. Vurgunu yapan çete, yabancı uyruklu iş insanlarını göz hapsine aldı. Günlerce adım adım takip ettiler. Hedeflerinde, o iş insanlarının yurt dışından getirdiği araçlar vardı. İş insanları araçları burada bırakıp ülkelerine döndüğü anda harekete geçtiler. Ve bakın o araçları nasıl kendilerininmiş gibi sattılar.

**

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN