9 Ekim 2024, Çarşamba 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan 78 günlük aranın ardından bugün Meclis'te AK Parti grup toplantısında konuştu. İnfial uyandıran cinayetler ve devamında yapılan tartışmalarla ilgili, "Kriminal tiplerin elini kolunu sallayarak dolaşması bizi de rahatsız ediyor" dedi, yargıda yapılacak yeni düzenlemenin detaylarını anlattı. Belirli suçlarda cezanın yüzde onunun cezaevinde geçeceğini açıklayan Erdoğan, "İnsanlarımızın hayatlarını güvende hissedebilmesini sağlamak için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu. İç siyasete yönelik de dikkat çeken mesajları vardı.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni yasama yılının ilk grup toplantısında bu mesajları verdi. Toplantı öncesinde ise salonda heyecan hakimdi. 78 günlük aranın ardından bir araya gelen bakanlar ve milletvekilleri arasında uzun sohbetler yapıldı. Erdoğan grup toplantısından sonra kuliste gazetecilerle bir araya geldi. Siyasette normalleşme soruldu. Cumhurbaşkanı bakın ne yanıt verdi.

**

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e özel hayatı üzerinden kumpas kurulduğu iddiaları CHP'yi karıştırdı. Grup toplantısında partisine seslenen Özel, isim vermeden eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın ekibini hedef almıştı. Kılıçdaroğlu ise sosyal medyadan suçlamaları reddetti. Özel'e de diyecekleri vardı.

**

Hadım yasası için "yeni düzenleme" geliyor. Cinsel suçlardan hüküm giyenler için yeni bir yaptırım anlamına geliyor bu. Çok tartışılmıştı. Hala tartışılıyor. Hükümet düğmeye bastı. Muhalefetten de destek var. İşte ayrıntılar.

**

Türkiye'nin konuştuğu sur cinayetlerinde tanıklar anlatmaya devam ediyor. Katil Semih Çelik'in bir dönem aynı işyerinde çalıştığı kasap arkadaşına da atv Haber ulaştı.

**

6 yaşındaki Ömer Doruk Yılmaz, koyu bir Beşiktaş taraftarı. Ve aldığı iki maç men cezasıyla gündemde. Evde maç izlerken sinirlendi, koltuk yastıklarını fırlattı. Annesi de, bu davranışı karşısında ona, 2 maç izlememe cezası verdi. Bakın cezası, nasıl güzel bir sürprizle iptal edildi.

**

Onlar, Adana'nın gönüllü turizm elçileri. atv'nin dönem dizisi Bir Zamanlar Çukurova'nın setinde tanıştılar. Dizi bittikten sonra da kopmadılar. 70'lerin Adana'sının yöresel kıyafetleriyle etkinliklere katılarak kentin tanıtımına katkıda bulunuyorlar. atv Haber, en son Teknofest'te karşımıza çıkan Adana'nın turizm elçileriyle bir araya geldi. Adanalılığı kabadayılığı onlardan dinledi.

**

Kahverengi kokarca böceği. Tarlalar bahçeler özellikle de fındıklıklar için büyük tehlike. Çünkü istila ettiği yerleri kurutan bir böcek türü. Sakarya'daki bir köy halkı bu böceğe savaş açmış durumda. Çünkü o böcek ne bahçede fındık bıraktı ne de ağaçta meyve.

**

Şifa kaynağı olarak gösterilen gıdalardan biri "pekmez". Bebeklere dahi veriyoruz bu yüzden. Ama birçok üründe olduğu gibi, pekmeze de hile katıyorlar. Son örnek Aydın'dan. Yüzlerce kilo sahte pekmeze, piyasaya sürülmek üzereyken el kondu. Pekmezdeki hilenin adı "glikoz". Tahinde de var benzer durum. Sahtesinin içinde, susam yerine tavuk yemi var.

**

Bir anne konuk oldu Müge Anlı'nın programına. Eski eşinin, tam 29 yıl önce "evlatlık verdim" dediği oğlunun izini bulmak istiyordu. Eski eş de katıldı yayına. Tutarsız cümleler kurunca, ihtimaller arasına cinayet de girdi.

**

Emine Arslan, 9 yıl önce büyük bir sağlık skandalının öznesi oldu. Ameliyat olduğu hastanede, karnında sargı bezi unutuldu. Bunu yapan doktor, özür bile dilemedi. Arslan, bu ölümcül ihmali yargıya taşıdı. O doktor, karnında sargı bezi unuttuğu hastasına tazminat ödemeye mahkum oldu.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN