14 Ekim 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği kabine toplantısı sona erdi. İç ve dış gelişmelerin ele alındı. nfaz yasasında yapılacak değişiklikler, dış politikada atılacak adımlar, Gazze soykırımı, Lübnan... atv Haber'den Tuğçe Ünsal kabine gündemini aktardı.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı öncesi 109. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'ne katıldı, önemli mesajlar verdi. Erdoğan kaymakam adaylarına "Kapınız 24 saat açık olacak" tavsiyesinde bulundu. "Rehberimiz ve pusulamız insanı yaşat ki devlet yaşasın" ifadelerini kullandı. "Düşene vurmak, ezilene zulm etmek, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti devletine yakışmaz" diye devam etti sözlerine. İşte o konuşmadan öne çıkan başlıklar.

**

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonu Muğla'daydı. Marmaris'te sokakta dolaşırken işinden olan bir belediye çalışanı Özel'e sesini duyurmak istedi. Ancak daha cümlesini bile bitiremeden Özel'in korumaları işçiyi apar topar uzaklaştırdı. İşçi kıyımının bir diğer adresi ise Bursa oldu. Büyükşehir belediyesi 30 işçiyi kovdu.

**

Son aylarda peş peşe yaşanan üzücü olaylar hükümeti harekete geçirdi. Ceza infaz sisteminde "cezasızlık" algısını değiştirecek düzenleme yolda. 2 yılın altında ceza alanları ve iyi hal indirimi bekleyenleri de ilgilendiren kapsamlı bir çalışma yapılıyor. Öyle ki 2 yılın altındaki cezalarda da cezaevine girme şartı geliyor. Ayrıntıları Adalet Bakanı Yılmaz Tunç paylaştı.

**

Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi kartlarından 750 liralık savunma sanayi katkı payı alınması için hazırlanan kanun teklifi yarın meclis gündemine geliyor. İşte detaylar.

**

İşgalci İsrail ordusunun Beyrut saldırılarına Hizbullah yanıt vermeyi sürdürüyor. Gece saatlerinde Hayfa'daki bir askeri üssü kamikaze dronlarla vurdu Hizbullah. 4 İsrail askeri saldırıda öldü. Gündüz ise bir başka kente füze misillemesi vardı. Tabii tüm bunlar İsrail'de Demir Kubbe çalışmıyor mu sorusunu da akıllara getirdi. Lübnan cephesi böyle. Gazze'de ise soykırım aralıksız devam etti. Siyonist katiller, çadırlara sığınan Filistinlileri hedef aldı.

**

İstanbul'da bugün faciadan dönüldü. Seyir halindeki bir İETT otobüsü, yol kenarındaki ağaca çarptı. O anlarda hem otobüste yolcular vardı hem de kaldırımda yayalar.

**

İstanbul-Maltepe'de yaklaşık 3 hafta önce bir kaza meydana geldi. Doğum günü kutlamasından dönen 3 arkadaş, taksiden indikleri sırada arkadan süratle gelen bir araç çarptı. 3 genç de yaralı halde kaldırıldı hastaneye. Birinin durumu ağırdı. Ki hayati tehlikeyi hala atlatamadı. Yakalanan sürücüsü ise alkollü ve yüzde yüz kusurlu olduğu halde serbest kaldı.

**

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu'nun 5 yaşındaki oğlu Zayn, motor sporlarına olan yeteneğiyle yine adından söz ettirmeyi başardı. Motosiklet şampiyonasında dereceye girmişti geçen hafta. Bu haftayı da boş geçmedi. Karting yarışlarında genel klasman birincisi oldu.

**

Günümüz dünyasında en önemli satış yöntemlerinden biri de "etkili pazarlama"... Üniversitelerde bunun için bölümler var binlerce liraya özel etkinlikler, dersler veriliyor. Pazarlamanın kendisi kadar, pazarlama öğretmek bile büyük bir sektör oldu neredeyse. Ama hiçbir eğitim almadan yıllardır bu işi yapan "alaylı" pazarlamacılar da var. Şimdi sizi onlardan biriyle tanıştıralım. 68 yaşındaki Sadık Çelikten tam bir pazarlama uzmanı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN