7 Ekim 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Tam bir yıl oldu. İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinde Gazze şeridine yönelik başlattığı saldırılar 2 milyon Filistinlinin yaşadığı şehri harabeye çevirdi. Bu bir yıl, 50 binden fazla can kaybı, yüzbinlerce insanın yerinden edilmesi ile sonuçlandı. 7 Ekim 2023 bir felaketin başlangıcı olarak anılabilir. Ama Filistin'in dramı çok daha eskiye dayanıyor.

**

İşgal ordusunun bombardımanı artık yalnızca Gazze ile sınırlı değil. Lübnan günlerdir saldırı altında. İsrail, Beyrut başta olmak üzere ülkenin tamamını Gazze gibi koca bir enkaza çevirme niyetinde. Dün gece şimdiye kadarki en şiddetli saldırısını yaptı. Ez cümle Gazze'nin yakılıp yıkılmasından bu yana 1 yıl geçti ama İsrail'e dur diyebilen biri hala çıkmadı.

**

Türkiye ilk günden bu yana Filistin'in yanında. Cumhurbaşkanı Erdoğan gün içinde paylaştığı mesajı ile bu kararlı tavrın altını çizdi. "Hitler nasıl insanlığın ortak ittifakıyla durdurulduysa Netanyahu ve cinayet şebekesi de aynı şekilde durdurulacaktır." ifadelerini kullandı. Bugün AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı vardı. Oturum devam ederken parti sözcüsü Ömer Çelik çıktı kameraların karşısına; "Dünya katliama sus pus" diye konuştu.

**

CHP'de halef selef genel başkanlar arasında uzun süredir üstü kapalı devam eden gerilim Özgür Özel'in "normalleşme" açıklamaları ile doruğa çıktı. Özel "Kendi adaylığımı dayatıp doğru adayın seçilmesine mani olmam" dedi. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı gecikmedi.

**

İstanbul'daki tarihi surlarda yaşanan cinayetler, tüm Türkiye'yi çok üzdü. 19 yaşındaki Semih Çelik, arka arkaya Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i öldürüp sonrada kendi hayatına son vermişti. Cinayet öncesinde Semih Çelik ve İkbal Uzuner'in son anlarına Sabah gazetesi ulaştı. Görüntülerde, talihsiz genç kız, ölüme yürüdüğünden habersiz şekilde katiliyle birlikte surlara doğru yürüyor.

**

İki genç kızımızın hayatını kaybettiği cinayetlerin arkasından sosyolojik ve psikolojik analizler yapılmaya başlandı. En başta sormamız gereken soru şu: 19 yaşındaki bir genç nasıl bu hale geldi. Ailesi mi yeterince ilgilenmedi? Gerekli tedavileri mi görmedi? Çocukken şiddet mi görüyordu? Sorular daha da çoğaltılabilir. Ama işin biraz derinlerine indiğimizde derin internet üzerinden bağlantılı olan değişik bir grup karşımıza çıkıyor: "Incel"... İngilizce bir terim. Involuntary Celibacy... Türkçeye 'istemsiz bekâr' olarak çevirebileceğimiz bir grup. Çirkin ve parasız oldukları için kızlarla iletişim kuramadıklarını öne sürüyorlar. Ve bu yüzden de kadınlara, hayvanlara, hatta çocuklara şiddeti kendilerine hak görüyorlar. İşte cani Semih Çelik'in de üyesi olduğu belirtilen "Incel"...

**

atv'nin fenomen yarışma programı, Kim Milyoner Olmak İster'in son bölümünde, milyonluk soru heyecanı yaşandı. Yarışmacı koltuğunda 19 yaşındaki Ramazan Çulha vardı. 1 milyon soruyu açtırmayı başardı. Ve bakın yarışmadan kaça para ödülle ayrıldı.

**

İstanbul'da aralıklarla yağmur yağdı. Büyükçekmece de yağış alan noktalar arasındaydı. Ve yağmurdan önce öyle bir görüntü kayda geçti ki, gerçekten film sahnesi gibiydi.

**

Ameliyat olmadan burun estetiği yaptırmak isteyenlerin sıkça başvurduğu bir yöntem dolgu yaptırmak. Olumlu sonuçlar da alınıyor. Ama; işlem uzman eller tarafından yapıldığında. Aksi halde, daha estetik bir görünüm bir yana körlüğe kadar varan sıkıntılar yaşanabiliyor. Seda Keskin, bu kötü tecrübeye sahip olanlar arasında. Neredeyse, hem gözünü hem de burnunu kaybediyordu.

**

Sağlığımıza ve cebimize göz diken gıda teröristlerinin oyunlarını deşifre etmeye devam ediyoruz. Bugün Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden köfte ve dünyaca ünlü lezzetimiz baklavadaki oyunları araştırdık. Bazı sahtekarların baklavada Antep fıstığı yerine ay çekirdeği, dana köftede ise tavuk derisi kullandıkları ortaya çıktı.

**

Müge Anlı'nın programına genç bir kadın katıldı. Eski sevgilisinin kendisini dolandırdığını öne sürdü. O andan sonra, yayına ihbar telefonu yağdı. Aynı isim tarafından dolandırıldıklarını anlattılar. Milyonların gözü önünde suçlanan o isim de katıldı yayına. Bakın kendini nasıl savundu?

**

Şimdiki haberin konusu; şarjlı süpürgeler. Haber olma nedeni ise bir aileyi ölümün eşiğine getirmesi. Şarjda takılı haldeyken alev aldı süpürge. Aile fark ettiğinde yangın evin büyük bölümünü sarmıştı.

**

Ceviz kabuğunu doldurmayacak bir tartışma, mahalle kavgasına döndü. İstanbul'da ağaçtan otomobilin üstüne düşen ceviz yüzünden önce tartışma çıktı, sonra yumruklar konuştu. Tarafları ayırmak isteyenler olaya, iş makinesiyle müdahale edince 20 kişi de yaralandı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN