17 Ekim 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

İsrail'in Gazze ve Lübnan'da yaptığı katliamlar dünya gündeminde sıcak başlıklardan biri. Türkiye başından bu yana Filistin ve Lübnan'a açık destek verdi, tüm dünyaya barış için çağrı üstüne çağrı yaptı. Ve Ankara Lübnan'a destek için bir kez daha kolları sıvadı. Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkere meclise gelmek için gün sayıyor. Pink Floyd'un efsane solisti İngiliz müzisyen Roger Waters, bu duruşundan dolayı Türkiye'ye teşekkür etti.

**

Gazze'de soykırım, Lübnan'da ise katliam yapan İsrail, ateşkes sürecini tıkamak için her yolu deniyor. Hamas'ın siyasi kanadına operasyon düzenlenmiş ve İsmail Haniye'yi Tahran'da şehit etmişti. Son iddia Hamas'ın yeni lideri Yahya Sinvar'ın da hedef alındığı yönünde. Haberi İsrail medyası haberi duyurdu. Ancak güvenilir kaynaklardan henüz doğrulanmış bir bilgi yok. Hamas ise yalanlıyor.

**

Siyasette normalleşme süreci CHP ile DEM Parti'nin arasını açtı. DEM Parti'den CHP'ye yapılan eleştirilere Özgür Özel güney doğu turuna çıkacağını söyleyerek yanıt verdi. Özel ayrıca eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı da Edirne cezaevinde ziyaret edeceğini duyurdu. Eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise Özel'e yüklenmeyi sürdürüyor.

**

Milyonların merakla beklediği asgari ücret pazarlığı için gözler aralık ayında yapılacak görüşmelerde. Henüz ne işçi ne de iş veren rakam telaffuz etti. Ancak kulislerde tahminler konuşulmaya başlandı. İşte olasılıklar.

**

AK Parti'nin hazırladığı savunma sanayiine destek fonu düzenlemesinde dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı bugün. Teklifin komisyon görüşmeleri salı günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylı inceleme isteği üzerine ertelenmişti. AK Parti kaynaklarından gelen son bilgiye göre, limiti 100 bin lira ve üzeri olan kredi kartlarından 750 liralık katkı payı alınmasına yönelik madde iptal edildi. Teklif torba yasadan çıkarıldı.

**

Bazı uyanık ev sahiplerinin işine geliyordu, kiranın bir kısmını ya da tamamını elden almak. Burada bir vergi kaçırma durumu söz konusu tabii. Ancak artık bu devir bitti. Kirayı elden veren kiracı da alan ev sahibi de ceza ödeyecek.

**

atv Haber'in ortaya çıkardığı "kreşte dayak" skandalında bugün de önemli gelişmeler var. 21 aylık bebeğe yapılan kötü muamele ve dayağın ardından sonra öğretmen tutuklanmış, veliler de kayıtlarını sildirmişti. Okul müdiresi de bugün okulu kapattığını açıkladı. Dayakçı öğretmen ise görüntülere rağmen hala yaptıklarını inkar ediyor.

**

21 yaşındaki Rojin'in cansız bedeni 18 gün sonra Van gölü kıyısında bulunmuştu. Rojin canına mı kıydı, yoksa bir cinayet mi kurban gitti. Polisin detaylı çalışması sürerken, bugün ilginç bir bilgi çıktı ortaya. Genç kızın, son okuduğu kitabın ünlü yazar Sait Faik'in "Kayıp Aranıyor" olduğu belirlendi. Kitap, dünyanın iki yüzlülüğünden sıkılan genç bir kadının ortadan kayboluşunu anlatıyor.

**

Yenidoğan bebekleri anlaşmalı özel hastanelere sevk ettiler, haksız kazanç sağlayıp ihmalde bulunarak ölümlerine neden oldular. Vicdansızların para uğruna bir bebeğin ölümüne ya da yaşamasına karar verdiği anlar gözler önüne serildi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN