18 Ekim 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Gün içinde, Hamas kaynakları da liderleri Yahya Sinvar'ın şehit olduğunu doğruladı. Hamas'ın lideri, Refah'ta hayatta olduğu son ana kadar direndiği bir çatışmada şehit oldu.

**

Şimdi ne olacak? Sinvar'ın Refah'ta savaşarak hayatını kaybetmesi, Tel Aviv'in hesaplarının aksine direnişi güçlendirmiş gibi görünüyor. Uzmanlar, barış ihtimali için Hamas'ın başına kimin geçeceğinden çok İsrail'in tavrının etkili olacağı kanısında.

**

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da Metal Sanayicileri Sendikası Genel Kurulu'nda konuştu. Ağırlıklı gündemi, Ortadoğu'daki tansiyondu! İsrail'in kirli ve kanlı planlarına karşı Türkiye'nin rolüne dikkat çekti cumhurbaşkanı. "Gün birlik olma, kardeşliğimizi pekiştirme günü" diyerek, partilerden sendikalara milyonlara beraberlik çağrısı yaptı.

**

CHP Lideri Özgür Özel, eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu cephesi ile davalık oldu. Özel, Kılıçdaroğlu'na yakın isimlere manevi tazminat davaları açtı.

**

Balıkesir'den Kapadokya'ya giden tur otobüsü sabah saatlerinde Aksaray'da kontrolden çıktı. Önce bariyere çarptı. Ardından da şarampole devrildi. Kameralara yansıyan o korkunç kazada 6 kişi hayatını kaybetti.

**

Herkesin sevdiği karakterleriyle tüm Türkiye'yi güldüren oyunculardan biriydi. Tiyatro sahnelerinde çok daha eski olsa da onu atv'nin efsane dizisi Avrupa Yakası'ndaki "Kubilay Peynircioğlu" karakteriyle tanıdık. Vural Çelik, komedi dizilerinin vazgeçilmezlerindendi. Maalesef 51 yaşında hayatını kaybetti. Ölümü, Türkiye'yi yasa boğdu.

**

Yurt dışı gezisi yapmak isteyen birçok kişi, İstanbul'daki bir tur şirketiyle anlaştı. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Ancak o gezi, bir türlü yapılamadı. Tur şirketi iddia o ki; müşterilerine türlü bahaneler uydurdu. Mağdurlar da ödedikleri para ile ortada kaldı.

**

Avukat Uygar Çöltekin, İstanbul'da bir rezidansta daire sahibi. Kira ortalamasının hayli yüksek olduğu o binada, evinde 8 bin liraya oturan kiracısını ne evi boşaltmaya ne de kirayı yükseltmeye ikna edemedi. İkili mahkemelik oldu. İşte işin uyanıklık kısmı da o süreçte ortaya çıktı.

**

Obezite ile mücadele eden 50 yaşındaki Zeynep Ünal, Müge Anlı'nın konukları arasındaydı. "Eşim bir yıldır kayıp" diyerek programa başvurdu. Yakup Ünal, bulundu bulunmasına ama yaptığı açıklamalar ile herkesi şaşkına çevirdi.

**

"Daha güneş doğmadan, okul yoluna düşüyoruz" diyerek yakınıyordu öğrenci ve velileri. Milli Eğitim Bakanlığı o çağrıya kulak verdi ve 81 ilde valiliklere, bir genelge gönderdi. Bundan böyle derslerin saati, gün doğumuna göre düzenlenecek.

**

İstanbul-Sarıyer'deki bir ilkokulun yanı başında süren inşaat velilerin korkulu rüyası oldu. Nedeni; inşaata malzeme taşımak için kullanılan vinç. Dev aracın hareket alanı, okul bahçesinin üzerine denk geliyor. Ve aşağıya herhangi bir malzeme düşmesi, büyük bir facianın yaşanması anlamına geliyor.

**

Burcu Ertemiz, İstanbul Şişli'deki evinde temizlik yapıyordu. Kendisine gerekli bazı eşyaları, yatağın altından almak isterken açtığı baza üzerine düştü. 43 yaşındaki talihsiz kadın, feci şekilde can verdi. Ve bu acı olay bize, Bazaların ne kadar tehlikeli olabileceği gerçeğini bir kez daha hatırlattı.

**

Enflasyonun gerilediğini gösteren veriler gelmeye devam ediyor, ama başta gıda ürünleri olmak üzere fiyatlar sürekli değişiyor. Market raflarındaki bu fırsatçılık, tüketiciyi de isyan noktasına getirmiş durumda. atv Haber bugün sahadaydı. Marketleri dolaştılar. İzlenim notlarından çıkan sonuç, gerçekten akıl almaz.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN