5 Ekim 2024, Cumartesi 19:00

atv Ana Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye buluşmaları programında kürsüdeydi. Cumhurbaşkanı, İsrail'in Gazze'de başlayıp Lüblan'la devam edem katliamlarıyla ilgili başta İsrail'e destek veren ülkeler olmak üzere tüm dünyaya bir kez daha çağrı yaptı. "Bu zalimleri durdurun" dedi. "Büyümesine müsaade ettiğiniz bu yangın, önünde sonunda size de ulaşacak" uyarısı yaptı.

**

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkent'te kameraların karşısındaydı bugün. Yeni yasama yılının açılışında, DEM Parti'lilerle tokalaşmasına farklı anlamlar yüklenmemesi gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın meclis kürsüsünden yaptığı çağrıyla harekete geçtiğini bir kez daha yineledi. "Böyle bir davetten sonra bana düşen adım atmaktı" dedi.

**

Ana muhalefet yine; iki belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı tartışmasıyla gündemde. Genel başkan Özgür Özel'in, "Şimdi değil, zamanı gelince konuşulmalı" söylemini Ekrem İmamoğlu dikkate almamış, "Millet beni nerede görmek isterse, orada olacağım" demişti. İşte bu çıkış, çok sert bir yanıt buldu Özgür Özel cephesinden, "Adayım demekle, milletin gönlüne giremezsin" dedi Özel. Hatta devamını da getirdi.

**

Lübnan'ı Gazze gibi koca bir enkaza çevirmeye çalışan işgal ordusu, bombardımana ara vermiyor. Karadan, çatışmalar sürerken bir suikast haberi daha geldi. Trablusşam kentine düzenlenen saldırıda, Hamas'ın askeri kanadı Kassam tugaylarının komutanlarından biri öldürüldü. Hamas lideri Yahya Sinvar ve Nasrallah'ın halefi olarak gösterilen Haşim Safiyuddin'in de öldürüldüğü iddiaları dolaşıyor. Batı ülkeleri, sessizliğini korurken bugün beklenmedik bir çıkış geldi. Gazze'de çoğu kadın ve çocuk, 41 bin sivil katledilmesine bugüne kadar sesini çıkarmayan Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Makron, "İsrail'e silah sevkiyatı dursun" çağrısı yaptı. İşte, bölgede son 24 saatte yaşanan gelişmeler.

**

Halil Baykara, tam 48 yıl Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği yaptı. Emekliye ayrılan duayen öğretmene, öğrencileri ve meslektaşları sürpriz bir veda hazırladı.

**

Burdur'un eşsiz doğal güzelliği, Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Salda Gölü'ne yaz kış, yerli ve yabancı turistler akın ediyor. Salda, artık balon turizmi ile de anılacak. Ziyaretçiler, tıpkı Kapadokya'daki gibi Salda'nın eşsiz manzarasını, gökyüzünden balonlarla seyretme imkanı bulacaklar.

**

İstanbul'da güvene dayalı sistemle satış yapan bir simitçinin öyküsü. Adı; Ziber Ateş. Tezgahının başından ayrılmak zorunda kaldığında simit satışını durdurmuyor. Bir not bırakıyor simit vitrinine. İsteyen de parasını ödeyip alıyor.

**

Kışlık konserveler yapıldı. Şimdi sıra turşularda. Bağışıklığı güçlendirdiği için uzmanlar da öneriyor turşu tüketimini. Peki, turşu kurmanın püf noktaları neler. Ustasına sorduk.

**

Termometreler bir çıkıyor, bir iniyor. Hava sıcaklığı her gün değişkenlik gösteriyor. Bu da hastalıklara doğrudan davetiye demek. Ki, şu sıra, hastanelerde büyük yoğunluk var. Soğuk algınlığı bir yandan, gribal enfeksiyon bir yandan. Biz de hastalıktan nasıl korunacağımızı, işin uzmanına sorduk.

**

İzmir Konak'ta içinde 5 kişinin bulunduğu araç, metrelerce yükseklikten alt geçide düştü. Önde kemeri takılı olan iki kişi sağ kurtuldu o faciadan. Ama arka koltukta kemeri takılı olmayan herkes öldü. Aslında, birçoğumuz bunu yapıyoruz ne yazık ki. "Arka koltuktayım, nasılsa bana bir şey olmaz" algısı var toplumda genel olarak. Ama öyle olmadığını gördük bu acı olay ile birlikte. Arkadaşlarımız trafiğe çıktı bugün. Durumun fotoğrafını çektiler. Bakın neler yaşandı?

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN