2 Ekim 2024, Çarşamba 19:00

atv Ana Haber

Gazze'nin ardından Lübnan'ı işgal planını devreye sokan İsrail dün akşam saatlerinde İran füzeleriyle vuruldu. İran'ın son yıllarda yaptığı en ağır hava saldırısıydı bu. 200'ün üstünde hipersonik Fettah 1 füzesi İran'dan ateşlendi ve bin 400 km yol kat ederek İsrail'in o meşhur, geçilmez dediği hava savunma sistemi Demir Kubbeyi delmeyi başardı. Füzeler Tel Aviv'in pek çok noktasına isabet etti. MOSSAD karargahı da vurulan noktalardan biriydi. İki ülke arasında enformasyon savaşı var. İran füzelerin yüzde 90 isabetle hedefleri vurduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden ise "Misillemeyi İsrail'le birlikte savuşturduk" dedi. Tel Aviv'den dumanlar yükselirken İsrail hükümeti ilginç bir duyuru yay��nladı. Ülke imajının zedelenmemesi için aslında bir uyarı. Halktan füze düşen yerlerin görsellerini sosyal medyadan paylaşmamalarını talep etti. Savaş hem sahada hem de masada. İşte son 24 saat.

**

Orta doğu diken üstünde. İran, bu kez gerçekten vaat ettiğini yapmış görünüyor. Misilleme saldırısının adı da bu zaten Gerçek Vaat 2. İran'dan İsrail'e yüzlerce füze atıldı dün akşam. Devrim Muhafızları sesten hızlı, Arapça'da zafer anlamına gelen hipersonik Fettah 1 füzelerinin ateşlendiğini duyurdu. Bu füze İsrail üzerinde ilk kez denenmiş oldu. Bazıları bunun öncekiler gibi bir ışık seremonisinden ibaret olduğunu düşünüyor. İsrail tarafının "kaybımız olmadı" açıklaması da buna dayandırılıyor. Ama dün gece yaşananları savaşta yeni bir aşamaya geçildi diye yorumlayanlar da var. Zira ortada bin 400 kilometre sesten hızlı yol kat eden ve İsrail'i hedef alan bir füze gurubundan bahsediyoruz. Doğrusunu herkes merak ediyor. En merak edilen konu da Fettah 1 füzesi nükleer başlık taşıyabilir mi sorusu. Füzenin başka hangi özellikleri var. Ve elbette savaş dün akşamdan sonra nereye evrilecek. İşte uzmanların yanıtları.

**

atv ekranlarının reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman, bu akşam altıncı sezonun ilk bölümüyle ekranlarınızda olacak. Oyuncu kadrosunda yeni isimler ve yeni sürprizler de var.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb'ı kabul etti dün akşam. İki isim Ortadoğu'da yaşanan yangını, İsrail'in Gazze katliamlarını ve Lübnan'a saldırısını konuştu. Ortak basın toplantısında Erdoğan önemli mesajlar verdi. Filistin devletinin tanınması çağrısını yinelerken uluslararası topluma da "Lübnan halkının yanındayız" diye seslendi.

**

Yeni yasama yılı siyasette ılımlı esen rüzgarlarla başladı. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı genel kurul salonunda ayakta karşılayan CHP gurubu, hemen ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına yaptığı ziyaret. İki görüntü de çok konuşuldu. Bahçeli'ye gazeteciler o ziyareti sorduğunda MHP lideri şu yanıtı verdi; "Dünyada barışı isterken kendi ülkemizde barışı sağlamak lazım".. Çarpıcı bir mesaj. Ve yeni dönemin de ilk sinyali. Bahçeli meclis kürsüsünden sert sözlerle eleştirdiği CHP lideri Özgür Özel ile de açılış resepsiyonunda bir araya geldi. Ilımlı hava orada da devam etti.

**

Osmaniye'de 'Gece' isimli kedi bir haftadır kayıptı. Sahibi bulana 60 bin lira ödül vereceğini açıkladı. Aranan kediyi, pişirdiği balığın kokusuna gelince bulan talihli, 60 bin liranın da sahibi oldu.

**

İstanbul-Maslak'ta, plazaların arasında olan bir kavşak enteresan bir haberle gündemde. O kavşağın sahibi aranıyor. Kavşağın bulunduğu alan, 3 kişinin üzerine görünüyor. Ama sahipleri ortada yok. Bulunamazlarsa, o alan hazineye devredilecek.

**

Çocuk sahibi olamayan çiftler için en etkili tedavi yöntemlerinden biri tüp bebek. Ama her zaman, olumlu sonuç vermiyor. Onlar için de artık yapay zeka devrede. Bu teknolojiyle, her 10 hastadan 7'si ilk denemede bebek sahibi olabiliyor. Arslanbaş çifti de bu yöntemle ikiz bebeklerini kucaklarına aldı.

**

22 Eylül'de kaybolduktan sonra, kaza yapmış aracının içinde ölü bulunan Samet Şeker'in ölümüyle ilgili cinayet şüphesi giderek daha da güçleniyor. Gencin ailesi, Müge Anlı'nın konuğuydu bir kez daha. Şüphelendikleri isim ise aynı; Samet Şeker'in sevgilisiydi. Yayına bir de ihbar telefonu geldi. Şüpheli listesine bir isim daha eklendi.

**

İstanbul'da ve Antalya şubesi olan sanat merkezi; tadilat gerekçesiyle kapılarını bir süreliğine kapatacağını duyurdu. Kursiyerlere söylenen buydu. Pek endişelenmediler başta. Çünkü parasını ödedikleri eğitimi önünde sonunda alacaklardı. Ama öyle olmadı. Dahası, bir de haklarında icra takibi başlatıldı.

**

Kayseri'de yılkı atlarını görmeye giden yerli turistler, atların ve alanın sahibi olduğunu söyleyen kişilerin para talebini geri çevirdi. Aile üyelerine saldıran, araçlarının etrafını çevirip zarar veren şehir magandaları polisten kaçamadı.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN