30 Eylül 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York temaslarının ardından bugün kabineyi topladı. Saat 15:30'da başlayan toplantı halen devam ediyor. atv HAber Ankara stüdyosunda Salim Salimoğlu içeride neler konuşulduğunu aktardı.

**

CHP'li büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu arasındaki gizli savaş tüzük kurultayında "konuşma krizi" ile su yüzüne çıkmıştı. Yavaş vites yükseltti, son bir hafta içinde üç kez "Partim isterse cumhurbaşkanlığına adayım" diyerek İmamoğlu'na gönderme yaptı. İkili arasında tansiyon yükselirken Özgür Özel devreye girdi.

**

İsrail Lübnan'a bombardımana ara vermeden devam ediyor, kara harekatı kapıda. Hizbullah ise "İsrail saldırısına hazırız" mesaj verdi. Bir felaket olmamasını umarak bekliyoruz. İran'da da siyasi kaos var. Yeni lider Pezeşkiyan'ın açıklamaları, ki itiraf desek sanki daha doğru; ülkede kriz çıkardı.

**

MİT, Irak'ın kuzeyinde devam eden operasyonlarına bir yenisini ekledi. Bu kez geçmişte bazı terör eylemlerinin talimatını veren örgütün sözde sorumlularından Lokman İsmail, SİHA'ların düzenlediği nokta harekatta etkisiz hale getirildi.

**

Vergiden kaçmak isteyen bazı uyanık işletmeler müşterilerine kredi kartı yerine nakitle ödeme yapması için indirim teklif ediyor. Kredi kartıyla ödeme yapmak istediğinizde bazen yüzde 10-20 oranında komisyon bile isteyebiliyorlar. Ne var ki buna razı gelmek zorunda değilsiniz; bakanlık uyardı.

**

Şimdilerin spor yorumcusu, bir dönemin başarılı futbolcusu Serhat Akın, geçtiğimiz hafta silahlı saldırıya uğramış bacağından vurulmuştu. Akın'ın durumu günden güne iyiye gidiyor. Ona saldıran 6 şüpheli de bugün adliyeye çıkarıldı. 5 kişi tutuklandı 1 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Bugün bir başka çarpıcı iddia ortaya atıldı saldırıyla ilgili. O iddiaya göre saldırı emri Gürcistan'dan geldi ve tetikçilere 250 bin lira verildi.

**

İstanbul Fatih'te inşaat için temel kazısı yapılırken bitişiğindeki binalar yerinden oynadı. 10 santimlik açık oluştu. Çevre binalarda yaşayanlar kısa süreli panik yaşadı.

**

Ayşenur Ezgi Eygi İsrail askerleri tarafından katledilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler kürsüsünden "Kanının yerde kalmaması için mücadele vereceğiz" açıklaması yapmıştı. Eygi'nin bağımsız soruşturma talep eden babası bugün atv Haber'e konuştu. Sorumluların bir an evvel ceza almasını isteyen babanın özel bir de isteği var.

**

Hırsızları kapı da içinde sakinlerinin olduğu evler de durdurmuyor. Avcılar'da yaşandı son olay. Gece yarısı bir daireyi gözlerine kestiren hırsızlar, evde yaşayanlar uyurken kapıyı zorladı. Açar açmaz da karşılarında gördüğü araç anahtarını alıp kaçtı. Yıkılan araç sahibine 2'inci kötü haberi ise sigorta şirketi verdi.

**

Trafiği birbirine katan çakarlı magandalar, İstanbul Beykoz'da sahneye çıkmışlardı. Sözde düğün eğlencesi adı altında eşkıyalık yapan 19 kişi çok geçmeden yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bu gelişmeyi "Gereği yapıldı" diyerek paylaştı.

**

Narin'in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor. Savcılık iddianameyi hazırlıyor. Son duruma ilişkin önemli bir açıklama geldi bugün. Narin'in babası Arif Güran, az önce a haber canlı yayınında muhabirimiz Sinan Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Son bilgileri paylaştı.

**

Yırtıcı kuşların göç güzergahı olan Rize'de, atmaca av sezonu başladı. Karadenizliler için nesilden nesile uzanan bir tutku bu. Yakalaması hiç kolay değil. Bazen saatler, hatta günler sürüyor. atv Haber atmaca avcılarının bir gününü sizler için görüntüledi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN