26 Eylül 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantıları sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yurda döndü. Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden'ın dünya liderlerine verdiği yemeğe de katılmadı. BM kürsüsünden tüm dünyaya İsrail'i ve ona destek olan Amerika'yı eleştiren Erdoğan'ın Biden'ın davetine katılmaması da taktir topladı.

**

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, New York'ta düzenlenen sosyalist enternasyonal başkanlar kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" sözlerine atıf yaparak konuştu. Birleşmiş Milletler'in yapısını eleştiren Özel, şu cümleyi kurdu. "Geçen yüzyıldaki savaşın 5 galip ülkesinin, bu yüzyılın sorunlarına çözüm üretmede tek yetkili olmasını doğru bulmuyoruz!"

**

İstanbul Üsküdar'da yükselen kaçak villa skandalının yankıları sürerken iddia o ki ikincisi çıktı şimdi ortaya! Sarıyer sırtlarında, ormanın içinde ve denize sıfır bir villa. Sahibi Musevi bir iş adamı. Ve akla gelen ilk soru ise belli! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, o kaçak yapıya nasıl müsaade ediyor?

**

İsrail'in ölüm saçan saldırıları sonrası, kara harekatı sinyali vermesi Batı dünyasını panikletti. Amerikan öncülüğündeki 10 ülke, hemen bir araya gelerek müzakere için 21 günlük bir ateşkes çağrısında bulundu. İşte o çağrı, Netanyahu'nun katliam ısrarına takıldı.

**

Son günlerde Ege'de sıcak dakikalar yaşanıyor. Yunan Sahil Güvenliği birkaç gün önce Bodrum'da kıyıya 50 metre mesafeye kadar yaklaşmıştı. Bu kez aynı bölgede Türk balıkçıları hedef aldılar. Havaya ateş açarak balıkçıları taciz eden Yunan askeri, Türk Sahil Güvenliğinin bölgeye gelmesiyle hızla uzaklaştı.

**

Türkiye'nin çok konuştuğu cinayet dosyalarından biri kuşkusuz Münevver Karabulut'un öldürülmesiydi. Aradan 15 yıl geçti. Cinayeti işleyen Cem Garipoğlu hapishanede öleli de 10 yıl oldu. Ama Garipoğlu'nun ölüm haberi, Karabulut ailesi ve kamuoyunun büyük bölümü tarafından inandırıcı bulunmadı. Cem Garipoğlu'nun kimlik değiştirip yurtdışına kaçtığı iddiaları yıllardır konuşuluyor. Karabulut ailesi de Garipoğlu'nun mezarının açılmasını talep ediyordu uzun süredir. Sonunda bu talep kabul edildi.

**

Yaklaşık 10 gün önceydi. İstanbul Emniyeti, Sultangazi'de bir bomba ele geçirmişti. Polis, günlerdir kimin bıraktığını araştırıyordu. Altından, PKK'lı bir terörist çıktı. Hedefinde, boşanma aşamasında olduğu ve kendisine ulaşamadığı için ailesine saldıran eşi vardı. Yurt dışında olan kadına sadece atv haber ulaştı! Özlem Aktay ve Sebahattin Kıvrık'a bakın neler anlattı?

**

Atilla Karaca, 28 yaşında pırıl pırıl bir genç. 3 yıl önce Ankara'dan Van'a taşındı ve çocukluk dönemi zor şartlar altında geçtiği için duyarlılığı yüksek. Köy çocuklarını ilk kez 'waffle' tatlısı ile tanıştırdı Karaca. Okul okul dolaştı ve elleriyle hazırladığı tatlıyı, minik öğrencilere tattırarak onların yüzünü güldürdü.

**

6 yaşındaki kedi Şapşik'in kilolarıyla başı dertte. Şapşik yaklaşık 7 kilo. Ve bu kilolar artık sağlığına zarar vermeye başladı. Sahibi de obez kedisini kampa aldı. Şapşik'in pilates yapıp, havuza girdiği kampın ilk gününde atv Haber de yanındaydı.

**

Evcil hayvanların bazı hastalıkların teşhisi, hatta tedavisinde kullanılıyor. Usta oyuncu Erdal Özyağcılar da kedisi sayesinde nodüllerinden kurtulduğunu söylemişti. Bu konuda özel eğitim alan hayvanlar da var. Özellikle köpekler, kanser teşhisinde doktorlara yardımcı olabiliyor. Peki nasıl bir eğitimden geçiyorlar?

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN