29 Temmuz 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Bu sabah acı haber geldi. Can bedenden ayrıldı. Öteki aleme göç etti Kenan Işık. On yıldır verdiği mücadelede dünya defterini kapattı. Geride hoş bir seda bırakarak hepimize çok şey öğreterek gitti büyük usta.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırılarını durdurmayan İsrail yönetimine bu kez dikkat çeken sözlerle mesaj gönderdi. Karabağ ve Libya'yı örnek gösterdi, "Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız." dedi. Erdoğan'ın sözleri, İsrail'de paniğe neden oldu. İsrail Dış İşleri Bakanı, küstah sözlerle Erdoğan'ı hedef alan bir paylaşım yaptı. O paylaşıma, Ankara'dan tepki yağdı.

**

İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri'nde futbol oynayan çocukların hedef olduğu patlama dünyayı topyekün bir savaşın eşiğine getirdi. Savaş kabinesi, Netanyahu'ya misilleme için tam yetki verdi. Savaşın yayılmaması için tek umut diplomasi!

**

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a normalleşme sürecinde gelinen noktayı anlattı. Sokağın, atılan adımlardan memnun olduğunu söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu dönemi ile farklı olduklarının da altını çizdi. CHP'de tüzük kurultayının eylül ayında yapılacağı konuşulurken Kılıçdaroğlu taraftarları, çoktan çalışmalara başladı. İşte, CHP cephesinde son yaşananlar.

**

CHP'li Namık Tan'ın mavi vatan için "masal" demesi genel kurulu karıştırdı. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar kürsüde, Tan'ın sözlerini kınayınca CHP'liler rahatsız oldu. Akar'ın konuşmasını engellemeye çalıştılar. Genel kurulda tek gerilim de bu değil. Meclis'te başıboş sokak köpekleri düzenlemesinin görüşmelerinde de tansiyon yükseldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu'nun sözlerini muhalefet yanlış anlayınca arbede yaşandı.

**

Vergi düzenlemelerini içeren kanun, Meclis'te kabul edildi. Yurt dışı çıkış harcı, 150 liradan 500 liraya yükseldi. Ayrıca fiş kesmeme cezası da on bin lira oldu. Büyük firmaların olduğu birçok mükellefin vergi ödemediği iddiaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı harekete geçirdi. İddialara konu olan o şirketlere inceleme başlatıldı.

**

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, A Haber canlı yayınında CHP'li büyükşehir belediyelerinin son 5 yılda borçlarını nasıl katladığını rakamlarla belgeleriyle ortaya koydu. Tüm belediyelerin toplam 96 milyar lira borcu olduğunu açıklayan bakan Işıkhan, bu borcun 72 milyar lirasının yalnızca CHP'ye ait olduğunun altını çizdi. Işıkhan "borçlarını ödememekte ısrar ederlerse icraya başvuracağız" dedi.

**

Manisa'nın Salihli ilçesinde belediye yönetimi 31 Mart'ta Milliyetçi Hareket Partisi'nden Cumhuriyet Halk Partisi'ne geçmişti. 10 yıldır belediyede inşaat teknikeri olarak çalışan Erkan Keskin, seçim sonrası geçici görevle zabıta müdürlüğüne atandı. Görevi ise kavurucu sıcakta yoldan geçen araçları saymaktı. Gölge alana geçmesi yasak olan Keskin, fenalık geçirip hastanelik oldu.

**

Yurdun birçok noktasında alevlerle mücadele vardı yine ne yazık ki. Korkunun adresi ise, Antalya oldu. Serik'te, elektrik direğinin devrilmesiyle başlayan yangın ormanlık alana sıçradı. Alevler yerleşim yerlerine ilerleyince yürekler ağıza geldi. Yangın, saatler sonra güçlükle kontrol altına alındı.

**

Bitlisli aile, nemrut gölü kenarında piknik yapıyordu. Oysa ki girişte, uyarı tabelası da vardı ama anlaşılan o ki pek aldırış etmediler. Bu yüzden davetsiz misafirlerin gelmesi sürpriz olmadı. Ailenin piknik sofrasını ayılar bastı.

**

Doğup büyüdüğü köy su altında kalmış, baraj suları evinin duvarına kadar dayanmıştı. Terkedilen köyde tek başına yaşam mücadelesi veren Sebahat nine yeni yuvasına kavuştu.

**

Bir grup dağcı, Kazdağları'nda yürüyüşe çıkmıştı. Ekip, Şahin Deresi Kanyonu'na geldiğinde mahsur kaldı. Geceyi dondurucu soğuktaki kanyonda geçiren dağcılar, jandarma operasyonuyla kurtarıldı. İşte nefes kesen o kurtarma operasyonu.


Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN