25 Ekim 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

"Saldırının arkasındaki niyeti çok iyi görüyoruz!" güne damga vuran bu açıklamayı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' yaptı. İstanbul'daki, Saha Expo 2024 Savunma Fuarı'nda konuştu. Öncelikli gündem, Ankara TUSAŞ'daki hain terör saldırısıydı. Söze, "Hainlere inat..." diyerek başladı Cumhurbaşkanı ve "Hiçbir terör saldırısı bu milletin kardeşliğini bozamaz" diyerek devam etti. Erdoğan'ın mesajları çok netti.

**

Ankara'da TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen alçak saldırıyı, terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı üstlendi! O hainlerin kimden emir aldıkları ve saldırının aslında uzun zaman önce planlandığı da ortaya çıktı.

**

Ankara'daki hain saldırı sonrası Mehmetçik ile MİT, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör yuvalarını hedef almaya devam ediyor. Bugün yine teröristlere ait 120 karargah ve depo yerle bir edildi. 11 terörist öldürüldü. Son 48 saatte öldürülen terörist sayısı ise 100'e ulaştı.

**

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün savunma sanayi fuarında tarihi bir konuşma yaptı. O konuşmanın ardındansa stantları gezdi. Özellikle, teröristlerin hedef aldığı TUSAŞ'ın standına özel ilgi gösterdi.

**

Çarşamba günü hain bir saldırıya hedef olan TUSAŞ son dönemde önemli projelere imza atmış bir devlet kurumu. Yerli ve milli savunma sanayisinin kalbi neredeyse. İnsansız hava araçları, Hürkuş, Hürjet, Anka helikopterleri, yerli savaş uçağımız Kaan. Saymakla bitmiyor... Ama Türkiye bu noktaya hiç de kolay gelmedi. 2000'li yıllara kadar en basit silahlar için bile Batı ülkelerine muhtaç durumdaydık. Emekli orgeneral Ergin Saygun, İstanbul'daki savunma sanayi fuarında o günleri çok çarpıcı ifadelerle anlattı.

**

Adı Neva, henüz 8 aylık. Onu görenler ilk bakışta oyuncak sanıyor. Neva bebek, babasının seyyar poğaça arabasında her sabah yerini alıyor ve sokak sokak dolaşıyor.

**

11 kenti vuran depremlerin ardından yapımına başlanan deprem konutlarının bir çoğu tamamlandı. Ve yaşam başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yarın Hatay'da olacak. 28 bin 916 konutun daha anahtar teslim törenine katılacak.

**

Sağlığımızla ilgili bir rahatsızlık duyduğumuzda hemen internete başvuruyoruz. Ve okuduklarımızdan sonra daha doktora gitmeden dünya başımıza yıkılıyor. Hatta kendi tedavisini kendi uygulamaya kalkanlar bile var. Ve bu aslında bir hastalık!

**

Üç çocuk babası Alican Demirci, 29 Haziran tarihinden bu yana kayıp! Demirci'nin kaybı, anlatılanlara bakılırsa ne yazık ki cinayet izi taşıyor.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN