26 Temmuz 2024, Cuma 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde alkış yağmuruna tutulmasını sert sözlerle hedef aldı. "Soykırımcı bir katilin nasıl alkışlandığını, tüm dünya izledi" dedi Cumhurbaşkanı, ardından da tüm dünyaya; vicdan tutulması ile karşı karşıyayız diye seslendi. Gazze kasabı Netanyahu için yerinde bir benzetme yapan Erdoğan, "Çağımızın Hitler'ini alkışlarken yüzleri bile kızarmıyor." sözleriyle güne damga vurdu.

**

Gazze kasabı kongredeki skandal konuşmasının ardından temaslarına ikili görüşmelerle devam etti. Başkan Biden, Vaşington'un soykırımı destekleyen yüzü rolünü devraldı. Adaylığı sebebiyle Harris ise kullandığı ifadelerde dengeyi korumaya çalıştı.

**

Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borcu olan belediyeler ile ilgili sıkı bir takip başlatıldı. İlk sırada CHP'li belediyeler var. Bütçeden aktarılan kaynakları alan CHP'li belediyeler, borçlarını ödemiyor. Peki, hangi belediyenin ne kadar borcu var? İşte detaylar.

**

Meclis Genel Kurulu'nda tansiyon yüksekti yine. Tartışmanın fitilini ateşleyen; DEM Parti'nin kayyum atanan belediyelerle ilgili sunduğu araştırma önerisi oldu. DEM Partili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, teröre destek verdiği için görevden alınan belediye başkanlarını savununca ortalık karıştı.

**

Sıfır otomobil hayali kuranları ilgilendiren bir haberle devam edelim. Şarj edilebilir hibrit araçlar için ÖTV indirimi geldi. Yüzde 80'i bulan ÖTV oranı, yeni düzenlemeyle yüzde 30'a kadar düşecek. Otomobil firmaları, liste fiyatlarını güncellemek için harekete geçti bile. Peki, hangi araç ne kadar olacak? İşte, indirimli rakamlar.

**

Bazı özel üniversiteler eğitim ücretine fahiş oranda zam yaptı ve yıllık ücret bir milyon lirayı geçti. Aileler de tabii kara kara düşünüyor ve başka çözüm yolları arıyorlar. Arkadaşlarımız da yurt dışındaki özel üniversitelerin fiyatlarını araştırdı ve bir de karşılaştırma yaptılar. Bakın, hangisi daha avantajlı? **

Maslak ve Sancaktepe'de birbirinden lüks araçlar piyasa değerinin çok altında satışa sunuluyor. Bunun bir sebebi var tabii, arabaların hasarlı olması. Müşteri, satın aldığı aracı tamir ettirip lüks aracın sahibi oluyor. Onarım işlemi sonrası yüksek fiyata ilana koyan bile var.

**

Teflon tava, yapışmaz özelliği sayesinde mutfaklarda tercih sebebi. Yiyeceği koymadan ısıtmak ise çok tehlikeli. Öksürük, nefes darlığı ve halsizliğe sebep oluyor. Sadece bu da değil, kanser ve demans hastalıklarına da davetiye çıkarıyor.

**

İddialarına göre kendilerinin suçu yok ama yargılanıyorlar. Çünkü 30 yaşındaki bir dolandırıcı yüzünden kendilerini sazan sarmalının içinde buldular.

**

Uyuşturucu kartelleriyle ilgili dizi ve belgeselleri sevenler, "El Çapo" ve Sinaloa kartelini yakından tanıyordur. İşte bu sabah, o kartele büyük bir darbe indi. Kartelin kurucusu "El Mayo" Teksas'ta yakalandı. "El Çapo"nun oğlunun "El Mayo" olarak tanınan İsmail Zambada Garsiya"yı tuzağa çektiği de iddialar arasında!

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN