22 Temmuz 2024, Pazartesi 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Düelloda; Trump'ın yerle bir ettiği, tam sahaya inecekken Kovid olan Biden eleştirilere daha fazla dayanamadı. Ve başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Yerine de aday olarak, yardımcısı Kamala Harris'i işaret etti.

**

Amerikan başkanı Joe Biden'ın dün ani bir kararla adaylıktan çekilmesi ve yerine ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i işaret etmesi ne anlama geliyor? Uzman isimler, ABD siyasetini sarsan bu gelişmeyi yorumladı.

**

Söz konusu Kıbrıs olunca Yunan yetkililer Ankara-Atina hattındaki tüm olumlu havayı tek bir kalemde arkalarında bırakabiliyor. Yunan Savunma Bakanına şimdi de Sağlık Bakanı Yorgiadis eklendi. İddiası da şu: "Asıl Yunanistan, F35'lerle bir gece ansızın Ankara'da olabilir"miş!

**

CHP Lideri Özgür Özel Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı sıcak sohbetle ilgili konuştu. "O görüntünün içerisinde olmaktan memnunum" dedi.

**

Milyonlarca emeklinin gözü, Meclis'ten gelecek haberde. En düşük emekli maaşını; 12 bin 500 TL'ye çıkaran düzenleme komisyondan geçmişti. Bu hafta, jet hızıyla genel kurula gelmesi ardından da yasalaşması bekleniyor. Üç virgül yedi milyon emeklinin faydalanacağı düzenleme için zam farklarının Ağustos'un ilk haftasında hesaplarda olması hedefleniyor.

**

Başıboş sokak köpekleri düzenlemesinde AK Parti, dikkat çeken bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Tekliften 'ötanazi' kelimesi çıkarılacak. Bunun yerine "veterinerlik hizmetleri kanunun dokuzuncu maddesinin üçüncü fıkrası uygulanır" hükmü eklenecek. Yani, kuduz riski taşıyan, risk yaratacak kadar saldırganlaşmış ve insan hayatı için tehlike oluşturan durumlarda karar, veteriner hekimlere bırakılacak.

**

Türkiye sıcaktan kavrulurken Türkiye'nin en yüksek zirvesine; beş bin 137 metrelik Ağrı Dağı'na yaz, henüz uğramadı. Bir grup dağcı, zirveye çıkıp dönüş yoluna geçmişti. İçlerinden ikisi grubu kaybedince arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Ve ne yazık ki; Ağrı Dağı'nın 'buzul platosu' olarak bilinen kuzey tarafında dağcıların cansız bedenine ulaşıldı.

**

Haliç metro köprüsünde dehşet anları kayda geçti. 25 yaşındaki Nalan Kaya, iddiaya göre; köprüde cep telefonuyla selfie yapmak isterken dengesini kaybedip suya düştü. Genç kız, suda çırpınırken üzerinden bir de tekne geçti. Neyse ki yardımlarla sudan kurtarıldı ama şu an yoğum bakımda.

**

Artvin'in Yusufeli ilçesinde heyelan kabusu dinmiyor. Adres yine; Yusufeli Barajı'nın açılışı sonrası yeni yerleşim noktasına taşınan Yeniköy'dü. Bir hafta içinde ikinci kez heyelan yaşanan köyde, evleri dağın eteğinde bulunan köy sakinleri diken üstünde yaşıyor. Ve son olayda, yamaçtan kopan dev kayalar duvarları yıkıp evlerine kadar girdi.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN