18 Temmuz 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerika Birleşik Devletleri'nin eski başkanı Donald Trump'ı aradı, geçmiş olsun dileklerini iletti.

**

Ayşe tatile çıksın... Bu kalıp, Türkiye ve Yavru Vatan'da çok şey ifade ediyor. Özellikle de barış harekatının ellinci yılında. Şimdi, o parolanın perde arkasını bizzat Profesör Doktor Ayşe Güneş Ayata'dan dinleyeceğiz.

**

İzmir Çiğli Belediyesi'nde işten atılan işçiler, günlerdir belediye önünde eylem yapıyordu. Seslerini belediye başkanına duyuramayınca, çareyi, Ankara'nın yolunu tutmakta buldular. Onlar, CHP Genel Merkezi önünde toplandığı sırada parti yönetimi de MYK toplantısındaydı.

**

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemenin Meclis'teki görüşmeleri gergin başlamıştı. Devamı da yine aynı havada oldu. CHP, DEM Parti ve TİP'li milletvekillerinin provokatif girişimlerinden ilk nasibini alan sokak köpeğinden kaçarken kamyonun altında kalıp hayatını kaybeden küçük Mahra'nın annesi olmuştu. Gece saatlerinde ise; bu kez, köpeklerin saldırdığı ve ölümden dönen Tunahan'ın babası hedefteydi. Baba Halil Yılmaz, muhalif milletvekillerinin tavrı karşısında sinir krizi geçirdi.

**

274 oyun kullanıldığı Türkiye Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinde sonuç çok kısa bir süre önce kesinleşti. Mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi, 129 oyda kalırken 134 oy alan İbrahim Hacıosmanoğlu, futbol federasyonunun yeni başkanı oldu.

**

İzmir'de, 12 Temmuz'da meydana gelen akım faciası, Türkiye'nin yüreğini yaktı. O ihmal, iki canı hayattan kopardı. Acı olaya ilişkin soruşturma kapsamında; Gediz Elektrik ve İZSU çalışanı, toplam 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. 27 şüpheli, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ve sevkleri sırasında, Özge Ceren Deniz'e ve İnanç Öktemay'a yanan yürekler; "adalet" diye haykırdı. Onlar adliyeye sevk edilirken, İzmir 7. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi heyeti, yeni bir rapor için devredeydi.

**

İstanbul'da bozulan metro asansörü yüzünden, yolcular sabah saatlerinde işkence yaşadı. Kabinde mahsur kalanlar için nefes almak git gide güçleşti. İçeridekiler, dakikalarca kurtarılmayı bekledi.

**

İstanbul'un kanayan yarası, taksi... UKOME işte bu sorunun çözümü için bugün bir araya geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ulaşım koordinasyon merkezinin paylaşımlı yolculuk sistemine dair komisyon kurulması kararı taksicileri çileden çıkardı.

**

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, TOKİ taksitlerinin artış oranını açıkladı. Kurum, "Yüzde 49 yerine, yüzde 24 olarak belirledik" dedi ve taksit ödemelerinde vatandaşın cebine yüzde 50 oranında katkı sağlandığını duyurdu.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN