4 Temmuz 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

Hızlı, doğru, tarafsız habercilik anlayışı...

Dünyanın gözü Astana'daki, Şanghay İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'ndeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yoğun bir diplomasi trafiği yürüttü zirve boyunca. Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelmişti. İkili temaslarına bugün de devam etti. Astana'dan Gazze'yle ilgili de önemli mesajlar verdi. **

Siyasette atılan normalleşme adımları CHP'de kriz yarattı. Parti içinde köşeye sıkışan Özgür Özel önce iktidarla diyalogu rafa kaldırabileceğinin sinyallerini verdi.

**

Kayseri'de sığınmacılarla ilgili başlayan provokatif eylemler Meclis'te de gerginliğe neden oldu. CHP'li vekillerin sözlerine AK Parti sıralarından tepki geldi. Tartışma çıktı.

**

Memur ve emeklilerin zam oranları, haziran ayı enflasyonun belli olmasıyla birlikte netleşti. Ama sadece memur ve emekli aylıklarında olmadı artış. Yaşlı aylığı, engelli maaşı, evde bakım hizmeti gibi sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri değişti.

**

Samsun Atakum'da 31 Mart seçimlerinde CHP'de bayrak değişimi olmuş Cemil Deveci koltuğu Serhat Türkel'e devretmişti. Borçlar nedeniyle personel maaşlarının dahi ödenemez duruma geldiği belediyeye bugün haciz işlemi başlatıldı.

**

Amerikan başkanlık yarışındaki ilk düellonun Biden'da açtığı yaralar derin. Beyaz Saray'ın çabalarına rağmen de iyileşecek gibi görünmüyor. Trump "Onu yarış dışı bıraktım, sırada Kamala Harris var" dese de Biden demokratların çağrılarına rağmen ısrarla çekilmiyor.

**

Kara para aklama suçlamasıyla tutuklanan Engin-Dilan Polat çifti hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcılık, Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 16 sanığın 27 yıla kadar hapisle yargılanmasını talep etti.

**

Özel okul ücretleri yaklaşık bir milyona ulaşmış durumda. Bir ilkokul öğrencisinin bile aileye yıllık maliyeti ortalama 500 bin lira civarında. Özel eğitim kurumları giderleri gerekçe gösteriyor. Veliler ise yüksek rakamlar yüzünden isyan noktasında!

**

Kurban Bayramı sonrası düşmesi bekleniyordu et fiyatlarının. Beyaz ette şu sıra yaklaşık 150 liralık bir indirim söz konusu. Hem kırmızı hem beyaz ette son etiket fiyatlarını atv Haber araştırdı.

**

İstanbul'da kronikleşen taksi sorununu bugün de hala devam ediyor. Seçimden önce CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nde "Meclis çoğunluğu bizde olsa çözeriz" açıklamaları yapılıyordu. Ancak, o çoğunluk sağlanmasına rağmen değişen hiçbir şey yok.

**

Meteoroloji'den Marmara bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı gelmişti. Bursa'da bir anda bastıran yağmur sele neden oldu. Metrekareye 10 kilogram yağışın düştüğü kentte araçlar sürüklendi. Caddeler göle döndü.

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN