11 Temmuz 2024, Perşembe 19:00

atv Ana Haber

"Bölgemizde bir terör devleti kurabileceklerini düşünenler için bu büyük bir hayaldir!" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi için gittiği Washington'da dünyaya işte bu mesajı verdi. Cumhurbaşkanı, Amerikan Newsweek dergisine konuştu ve terörle mücadele konusunda yaptığı açıklamalar manşetlerde ilk sırayı aldı.

**

Tarihe kara leke olarak düşen o günü, unutmamak, unutturmamak için bir araya geldiler. Turkuvaz Medya'nın ev sahipliğinde 15 Temmuz'u anma programı düzenlendi.

**

CHP'deki liyakatsız atamalara bir tepki de AK Partili Hamza Dağ'dan geldi. Özgür Özel'in uyarısına rağmen CHP'li belediyelerde eş dost atamalarının devam ettiğini' belirten Dağ, "Belediye başkanları Özel'e gülüp geçiyor" dedi. Bu tartışmaların gölgesinde CHP'nin Ankara Etimesgut Belediyesi'nin aldığı bir karar da çok konuşuldu.

**

Emeklilerin temmuzda alacakları enflasyon zammı netleşti. SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri de yüzde 19,31 oranında zam alacak. En düşük emekli aylığına ilişkin ise yeni bir düzenleme bekleniyor. Hal böyle olunca, bankalar da kesenin ağzını açtı. Öyle ki bazı bankalarda promosyon şartsız 15 bin lirayı buldu. Hatta bu rakamı yükseltmenin yolları da var.

**

28 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlanmış listedeki kara para aklama suçuyla yargılanan Polat çiftinin de savcılık tarafından 40 yıla kadar hapsi istenmişti. Bugün ise, hazırlanan iddianamenin detayları ortaya çıktı! İşte yasadışı bahisten gelen paranın adım adım nasıl aklandığı ve nereye kaçırıldığı? sorusunun yanıtı.

**

AK Parti'nin başıboş sokak köpekleri ile ilgili hazırladığı düzenlemede sona gelindi. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen MYK toplantısında yasa teklifiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da kapsamlı bir sunum yapıldı. Teklif kapsamında belediyelerin sorumlulukları da genişletildi. Belediyelere, hayvanları toplayıp barınaklara almaları için 2 yıllık süre tanınacak. Görevini yerine getirmeyen belediye başkanlarına ise hapis cezası gibi ağır yaptırımlar uygulanacak.

**

İstanbul Servis Aracı Esnaf Odası'nın zam talebi velileri iyice köşeye sıkıştırdı. Okul servis ücretleri için 'yüzde 40' zam talep edildi. Son sözü UKOME söyleyecek ama aileler bu oranı haliyle çok yüksek buluyor. Ve cep yakan özel okul ücretlerinden sonra ikinci bir darbe olarak görüyorlar.

**

Balıkçı İlker Özdemir Gökçeada açıklarında ava çıkmıştı. Yanında oğlu da vardı. Yunan Sahil Güvenliği, baba-oğulun teknesini tacize başladı. Üstelik bulundukları nokta, uluslararası sulardı. Yunan ekipler, tacizin dozunu artırmakla kalmadı, kasıtlı olarak Özdemir'in teknesine çarptı. Açık denizde ölümle burun buruna gelen ikiliyi, Türk Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

**

Zayıflama uğruna girdiği ameliyatı sonu oldu, 22 yaşındaki genç operasyon masasından kalkamadı. Sağ salim girdiği, hastaneden cenazesi çıktı!

**

Bursa'da yaşayan Solmaz ailesi dördüncü çocuklarını 4 Temmuz günü kucaklarına almıştı. Bebekte sarılık tespit edilince, çocuk hastanesine sevkine karar verildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeğin birden bire kalbi durdu. Evlat acısı yaşayan aile, ihmal iddiasıyla hastaneden şikayetçi oldu.

**

Kavurucu sıcakların ardından yurdun büyük bölümünde yağış vardı bugün. Bazı bölgelerde sağanak sele neden oldu. Dolunun vurduğu bölgelerde ise tarım arazileri zarar gördü.

**

10 milyar veri internetin karanlık alemine sızdı. Tarihin en büyük veri hırsızlığı ortaya çıktı. Veriler, dolandırıcıların eline düştü!

Daha Fazla Göster ...
CANLI YAYIN